Pretul graului, la cea mai scazuta valoare din ultimele trei saptamani

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 09:27
1837 citiri
Pretul graului, la cea mai scazuta valoare din ultimele trei saptamani

Pretul graului a atins miercuri cea mai scazuta valoare din ultimele trei saptamani, motivele fiind cererea scazuta la export, dar si preturile reduse la porumb.

Autoritatea de stat pentru cereale (General Authority for Supply Commodities - GASC) din Egipt a anuntat saptamana trecuta ca a cumparat o cantitate totala de 365.000 de tone de grau, dintre care doua treimi din Rusia si restul din Ucraina si Romania, informeaza Wall Street Journal.

Faptul ca atat Egiptul, cel mai mare importator de grau din lume, cat si alti cumparatori s-au indreptat spre Rusia pentru achizitii de grau in ultimele saptamani a condus la scaderea cotatiilor futures la grau pe piata americana.

"Am crezut ca SUA ar putea intra pe piata, insa pana acum nu am vazut acest lucru", a declarat Shawn McCambridge, analist la firma de brokeraj Jefferies Bache din Chicago.

Pretul graului este influentat si de preturile reduse la porumb. Un pret mai scazut la porumb poate reduce cererea pentru grau ca substitut in hrana animalelor. Pretul la soia a scazut si el, dupa ce marti a atins un nivel de varf.

"Daca pretul porumbului scade atunci toate preturile la cereale vor scadea", a declarat Sid Love, analist la firma de consultanta Kropf & Love Consulting.

Preturile la grau au fost influentate si de prognozele privind precipitatiile ce sunt asteptate in aceasta saptamana in Kansas, Nebraska si Oklahoma, care ar urma sa refaca umiditatea din sol inainte ca fermierii sa inceapa sa planteze graul pentru recolta de anul urmator. SUA este cel mai mare exportator mondial de grau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret grau, #achizitii grau piata mondiala, #pret porumb, #scadere pret porumb, #scadere pret grau, #pret grau miercuri , #Agricultura