Personalitatile care fac din agricultura un hobby de anvergura

Marti, 27 August 2013, ora 08:03
3391 citiri
Personalitatile care fac din agricultura un hobby de anvergura

Agricultura devine un domeniu din ce in ce mai cautat de oamenii de faceri, iar trendul a ajuns si la specialistii din finante, policienii sau avocatii din Romania. Cultura de vita de vie sau plantatie de pomi fructiferi sunt idei de afaceri care au fost puse in practica de persoane obinuite mai mult cu cifrele sau politica.

Mugur Isarescu, Valeriu Stoica sau Elena Udrea sunt doar cateva din exemple.

Business24 face o radiografie a afacerilor pe care le planuiesc sau chiar le detin in domeniul agriculturii personalitati din spatiul public:

Elena Udrea- plantatie de 1.000 de hectare de pomi fructiferi

Deputatul PDL, Elena Udrea a prezentat, in exclusivitate, intr-un interviu acordat Business24 planurile ei de afaceri in agricultura.

Interviu Elena Udrea se face fermier: "Negociez pentru cumpararea a 500 de hectare, dar vreau 1.000!"

Fostul ministru al Turismului a facut deja demersurile pentru a cumpara 500 de hectare de teren in judetele Calarasi, Teleorman si Buzau.

Fostul ministru al Turismului vrea sa ajunga la 1.000 de hectare de teren agricol pe care sa cultive meri, peri, dar si cereale. In plus, vrea sa acceseze fonduri europene pentru construirea unor depozite pentru fructe si chiar pentru o fabrica de conserve.

Elena Udrea se bazeaza pe sfaturile primite de la fermieri cu experienta care i-au explicat care este diferenta intre culturile de cereale si cele de pomi fructiferi.

"Nu m-am gandit sa fac doar pomicultura, insa vorbind cu specialisti in agricultura, am inteles ca cel mai rentabil este sa cultivi pomi fructiferi. Cel mai rentabil insemnand ca cel mai mare castig la hectar il ai daca faci pomicultura.Poti castiga si de cinci ori mai mult din pomi fructiferi decat din cereale. Nu voi face numai culturi de pomi fructiferi", a declarat pentru Business24 Elena Udrea.

Doar in teren agricol, Udrea ar trebui sa investeasca in jur de un milion de euro.

Mugur Isarescu, podgoria care genereaza profit de peste 100.000 de euro

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, pe langa rezerva nationala si cursul valutar trebuie sa mai poarte de grija si unei afaceri personale in agricultura. Isarescu are o podgorie de 40 de hectare de vita de vie pe Dealul Dragasanilor in judetul Valcea.

Printre soiurile cultivate de guvernatorul BNR se numara Tamaioasa Romaneasca, Cramposie Selectionata, Feteasca Regala, Sauvignon Blanc, Negru de Dragasani, Cabernet Sauvignon, Dobrusa si Cabernet Sauvignon Rezerva.

Vinul care poarta eticheta "Casa Isarescu", produs de firma Mar SRL, este distribuit in restaurantele de lux.

Compania nu avea cum sa nu mearga bine, cu un asemenea actionar. Compania Mar SRL avea, anul trecut, o cifra de afaceri de 2,68 milioane de lei (adica 607.418 de euro) si un profit net de 470.779 lei (106.443 de euro). Firma avea, anul trecut, 14 angajati.

Sursa informatii: RisCo.ro

Valeriu Stoica, "vecin" de afacere cu Isarescu, isi investeste banii din avocatura intr-o podgorie

Partenerul fondator al uneia dintre cele mai prestigioase case de avocatura din Romania, Stoica si Asociatii, Valeriu Stoica se retrage tot la Dragasani. Fostul ministru al Justitiei detine o podgorie de 15 hectare de teren, dar vrea sa ajunga la 30-40 de hectare pentru cultura de vita de vie.

Stoica a amenajat un conac si o crama, iar potrivit declaratiilor aparute in presa a investit toti banii pe care i-a castigat din avocatura.

Sursa: Gandul.info

"Am realizat investitia din resurse proprii. Veniturile pe care le-am realizat din profesia de avocat le-am investit in amenajarea cramei si in restaurarea conacului. Restaurarea conacului a costat mai mult decat daca il construiam de la zero, cred", a declarat cu ceva timp in urma Valeriu Stoica.

#vedete agricultura, #personalitati agricultura, #afaceri agricultura Isarescu, #afaceri agricultura Udrea, #afaceri agricultura Stoica , #Agricultura