Otrava din farfurie. Vezi cele mai periculoase fructe si legume

Vineri, 17 Iunie 2011, ora 13:23
5263 citiri
Otrava din farfurie. Vezi cele mai periculoase fructe si legume

Pesticidele au fost introduse in agricultura in urma cu peste 70 de ani, pavand calea agriculturii moderne. Fara solutiile de prezervare utilizate astazi, miliardele de locuitori ai planetei nu ar avea ce sa puna in farfurie. Dar expertii in sanatate au devenit extrem de ingrijorati in legatura cu efectele pe care fructele si legumele tratate le au asupra sanatatii umane.

Reteaua de Actiune in Domeniul Pesticidelor (PAN) este o organizatie care are ca scop oferirea unei viziuni pe intelesul tuturor asupra chimicalelor pe care oamenii le mananca.

Lista realizata de PAN "Ce este in mancarea mea?" contine 50 de fructe si legume clasate in functie de pesticidele gasite in acestea.

Iata 10 legume si fructe, selectate de Business Insider, care au reiesit ca fiind cele mai periculoase pentru sanatatea umana.

1. Piersici

62 de pesticide se gasesc in aceste fructe. 10 dintre acestea sunt cancerigene, 29 sunt posibili dereglatori hormonali, 11 sunt toxine reproductive si 25 de toxine provenite de la albine.

Se spune ca piersicile ajuta la combaterea anemiei, problemelor digestive, pietrelor la rinichi si gastritelor.

2. Capsuni

54 de pesticide se gasesc in capsuni. 9 dintre acestea sunt cancerigene, 24 provoaca dereglari hormonale, 11 sunt neurotoxine, si 19 toxine provenite de la albine.

Capsunile ajuta la imbunatatirea vederii, sanatatea oaselor si la inflamatii.

3. Mure

Murele sunt tratate cu 52 de pesticide. Dintre acestea 8 sunt cancerigene, 24 provoaca dereglari hormonale, 14 sunt neurotoxine si 21 toxine provenite de la albine.

Murele ajuta la imbunatatirea vederii, tratarea problemelor cardiace si a cancerului.

4. Salata verde

Salata verde contine 51 de pesticide, dintre care 12 sunt cancerigene, 29 provoaca dereglari hormonale, 9 sunt neurotoxine, iar 21 sunt toxine provenite de la albine.

Salata ajuta la digestie, sanatatea ficatului si cataracta.

5. Ardei gras

Si ardeiul este plin de pesticide, continand 49 de tipuri de astfel de toxine. 11 dintre acestea sunt cancerigene, 26 sunt dereglatori hormonali si 19 sunt toxine provenite de la albine.

Consumul de ardei contribuie la imbunatatirea venerii, a circulatiei sanguine si la reglarea colesterolului. 

7. Spanac

Spanacul contine 48 de pesticide, dintre care 8 sunt cancerigene, 25 provoaca dereglari hormonale, 8 sunt neurotoxine, iar 23 sunt toxine provenite de la albine.

Spanacul ajuta la imbunatatirea functiilor cardiace, echilibrului gastro-intestinal si sanatatii ochilor.

8. Mere

Merele contin 42 de pesticide. Printre acestea se gasesc 7 pesticide cancerigene, 19 care provoaca dereglari hormonale si 17 provenite de la albine.

Merele sunt benefice pentru tratarea astmului, a problemelor de greutate, colesterolului sau diabetului.

9. Cartofi

37 de pesticide se regasesc in cartofi. 7 sunt cancerigene, 12 provoaca dereglari hormonale, si 11 sunt toxine provenite de la albine.

Cartofii ajuta la cresterea in greutate, la rezolvarea problemelor digestive, ale pielii si la tratarea reumatismului.

#e-uri, #fructe, #legume, #mancare cancerigena, #mancare periculoasa, #mancare sanatoasa, #pesticide , #Agricultura