Orban: In Romania exista riscul foametei

Joi, 28 Mai 2009, ora 09:55
1438 citiri
Orban: In Romania exista riscul foametei

Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, ca starea agriculturii in momentul de fata este "dramatica" si ca exista riscul unei crize alimentare, "al foametei". 

Ludovic Orban a spus ca in discutiile pe care le-a avut cu cetatenii, in piete i-au fost ridicate mai ales probleme legate de impozitul forfetar si de agricultura, precizeaza Mediafax.

"Prima problema s-a referit la impozitul forfetar, rugamintea de a continua lupta impotriva impozitului forfetar si fiscalitatii. A doua - ingrijorarea evidenta fata de scaderea puterii de cumparare a populatiei, care afecteaza cifra de afaceri a comerciantilor. Din pacate, suntem in opozitie si nu putem sa-i rescolarizam pe cei doi ingineri care conduc destinele economiei romanesti, Videanu si Pogea. Dar Pogea, probabil avand experienta cu falimentul combinatului siderurgic, exerseaza acum in continuare, poate face un faliment national", a spus Orban.

Acesta a adaugat ca unii dintre oamenii cu care s-a intalnit i-au ridicat problema agriculturii, plangandu-se ca nu au primit nicio forma de ajutor.

"Nici ajutorul pentru suprafata lucrata la hectar, nici subventiile pe cap de animal, nici subventii pentru paduri, fanete, n-au primit nimic, nici pentru ingrasaminte. Deci starea agriculturii , in momentul de fata, este dramatica, exista riscul unei crize alimentare, jumatate din suprafata agricola este nelucrata, iar suprafata care e lucrata e nefertilizata, in mare parte, nu este irigata, in mare parte, in conditiile secetei. Exista riscul sa se faca foamete in Romania. Iar Guvernul nici nu vrea sa auda semnalele pe care le primeste", a spus Orban.

El a adaugat ca "este normal" sa se intample asa, din moment ce guvernantii "stau toata ziua" la Bucuresti inchisi in birouri si primesc "raportari fictive de la niste politruci" pe care i-au numit in fruntea directiilor si a serviciilor deconcentrate.

#orban, # foamete, # forfetar, # agricultura, # subventii , #Agricultura