Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Numai ploia mai poate salva agricultura

Numai ploia mai poate salva agricultura
Desi in judetul Harghita, supranumit "tara cartofului", se preconizeaza, in momentul de fata, o recolta de cartofi cu 40 la suta mai mica decat cea de anul trecut, pagubele s-ar putea reduce daca vor cadea precipitatii , a declarat Seful Directiei GeDesi in judetul Harghita, supranumit "tara cartofului", se preconizeaza, in momentul de fata, o recolta de cartofi cu 40 la suta mai mica decat cea de anul trecut, pagubele s-ar putea reduce daca vor cadea precipitatii , a declarat Seful Directiei Generale pentru Agricultura si Industrie Alimentara Harghita, Emil Buse.

Anul trecut productia de cartofi in judet a fost de 14 tone la hectar. In Harghita aceasta cultura acopera cea mai mare suprafata din terenurile agricole, in proportie de 30 la suta, urmata de grau si orzoaica. Din evaluarile facute in teren, a mai spus Emil Buse, s-a constatat ca din cauza secetei densitatea plantelor este mai redusa, 10 la suta dintre tuberculi nu au rasarit, iar tufele de cartofi sunt mai mici decat de obicei.

Seful DGAIA Harghita a precizat ca, deocamdata, seceta nu va afecta productia de porumb, cultura care a fost insamantata pe o suprafata de aproximativ 4.000 hectare. In judetul Harghita nu au mai avut loc precipitatii semnificative de la sfarsitul lunii aprilie, iar ploile inregistrate in ultimele saptamani au cazut cu predilectie deasupra oraselor, si au ocolit bazinele cultivate cu plante agricole.Meteorologii spun ca o asemenea vreme caniculara nu a mai existat in acest judet de peste 50 de ani.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1068 ori