Ministrul agriculturii vrea obligativitatea Codului de bune practici

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 15:34
1664 citiri
Ministrul agriculturii vrea obligativitatea Codului de bune practici

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale Mihail Dumitru si-a aratat preferinta, in cadrul reuniunii Consiliului Uniunii Europene, de la Bruxelles, pentru prevederile obligatorii ale Codului de bune practici, dupa ce introducerea voluntara a acestuia in Romania nu a avut rezultatele asteptate, informeaza NewsIn.

De asemenea, acesta a subliniat importanta adaptarii regulilor concurentei pentru a permite cresterea puterii de negociere a fermierilor pe lantul alimentar.

Principalele teme abordate in cadrul reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit) au fost imbunatatirea functionarii lantului de aprovizionare cu alimente in Europa, viitorul politicii agricole comune (PAC) - Masuri de gestionare a pietei post 2013 si "Agricultura si PAC din perspectiva Strategiei UE 2020".

Referitor la Strategia 2020, ministrul roman a evidentiat rolul multi-functional al agriculturii in ceea ce priveste asigurarea securitatii alimentare in conditiile cresterii nevoii de alimente, importanta dimensiunii sociale a agriculturii prin contributia semnificativa la angajarea fortei de munca in zonele rurale si asigurarea unui nivel de trai echitabil fermierilor si prezervarea mediului natural prin contributia la atenuarea efectelor schimbarilor climatice.

De asemenea, cu ocazia Consiliului ministrilor agriculturii si pescuitului, ministrul de resort a participat la o intalnire informala a ministrilor agriculturii din Partidul Popular European, care au convenit sa se intalneasca regulat pentru a armoniza pozitiile in privinta viitorului PAC post 2013.

In cadrul Consiuliului au mai fost prezentate raportul trimestrial al Comisiei privind piata produselor lactate si a fost evidentiata tendinta de redresare a acestui sector, cu cresterea preturilor la laptele crud la peste 28 eurocenti/litru in medie in UE.

De asemenea, au mai fost discutate situatia negocierilor multilaterale din cadrul Organizatiei Mondiale a Comertului si chestiuni diverse, cu informari din partea unor state membre pe anumite domenii specifice de interes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cod bune practici, # alimente, # pret, # negociere , #Agricultura