Ministrul Agriculturii: Tranzitul prin Turcia cu carcasa de ovine va fi reluat de la 1 mai

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 17:10
1587 citiri
Ministrul Agriculturii: Tranzitul prin Turcia cu carcasa de ovine va fi reluat de la 1 mai

Tranzitul prin Turcia cu carcasa de ovine va fi reluat de la 1 mai, insa discutiile vor continua cu oficialii turci pentru deblocarea tranzitului si pe celelalte componente de produse, a declarat, marti, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

"Deblocarea tranzitului de carcase de ovine care sa nu contina materiale cu risc de scrapie a devenit o certitudine, dar vom continua discutiile astfel incat si celelalte componente de produse sa fie deblocate la tranzit. Cel mai important lucru este faptul ca exista deschidere politica din partea Turciei de a rezolva unele bariere tehnice care mai sunt in acest moment. (...) Practic, de maine (1 mai -n.r.) producatorii romani pot relua prin Turcia tranzitul de carcasa catre tarile arabe", a spus Constantin.

Potrivit sursei citate, Romania va semna cat de curand un acord de cooperare cu Turcia pentru deblocarea tuturor problemelor dintre cele doua tari pe acest sector, acesta avand loc in momentul vizitei efectuate de premierul roman in Turcia.

"Vom semna un acord de colaborare si cooperare cu Turcia, probabil odata cu vizita primului ministru in aceasta tara, care va stabili pasii concreti astfel incat sa putem sa deblocam toate problemele si barierele legislative", a spus ministrul Agriculturii.

O delegatie a Romaniei condusa de Daniel Constantin se afla marti intr-o vizita oficiala in Turcia pentru a continua negocierile cu partea turca in ceea ce priveste restrictiile privind importul si tranzitul animalelor vii din specia ovina si bovina in si prin acesta tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Constantin importuri Turcia, #importuri carne Turcia, #relatii comerciale Turcia , #Agricultura