Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mihail Dumitru: vom solicita prefinantare de 50% pentru proiectele rurale si dupa 2010

Mihail Dumitru: vom solicita prefinantare de 50% pentru proiectele rurale si dupa 2010

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Mihail Dumitru, a declarat marti, la adunarea generala a Comunelor din Romania, ca va solicita in cursul acestui an Comisiei Europene ca proiectele rurale sa beneficieze de prefinantare de 50% si dupa 2010.

Altfel, in opinia ministrului, este necesara o lista cu criterii de selectie pentru proiectele ce trebuie finantate, referindu-se la masurile pentru sprijinirea sectorului pe care il administreaza.

"Invatand din greselile SAPARD, cand erau finantate proiecte separate, care nu erau coerente, ne-am gandit la finantare pentru proiectele integrate ce trebuie realizate: apa, canal, drum, gradinite, centre sociale. Sunt proiecte separate care nu sunt coerente in ansamblu. Trebuie sa stabilim o lista cu criterii de selectie pentru proiectele ce trebuie finantate", a declarat Mihail Dumitru.


De asemenea, el a afirmat ca in prezent analizeaza posibilitatea modificarii legii achizitiilor publice. Dumitru a mentionat totodata si ca ministerul si-a propus sa sprijine si dezvoltarea de microintreprinderi.


"In minister gestionam un program de dezvoltare rurala care este istoric cea mai mare contributie financiara pe care UE si Guvernul o aduc dezvoltarii ruralului romanesc. Este vorba de Programul National de Dezvoltare Rurala 2007 - 2013, de 13 miliarde euro, bani ce se vor investi in mediul rural", a adaugat ministrul Mihail Dumitru.


Totodata, ministrul agriculturii considera ca Romania are cea mai activa populatie in agricultura din Uniunea Europeana. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1221 ori
Citeste mai multe despreagricultura proiecte rurale prefinantare