MADR va achita toate subventiile restante aferente 2009

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 16:53
1706 citiri
MADR va achita toate subventiile restante aferente 2009

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va achita toate subventiile restante aferente anului 2009 pana la sfarsitul lunii februarie, a declarat vineri ministrul de resort, Mihail Dumitru, transmite NewsIn.

"Prima transa a fost trimisa deja incepand de astazi, restul platilor putandu-se efectua dupa aprobarea bugetului. Este vorba de datoriile pe care le avem fata de agricultori incepand din luna septembrie a anului trecut", a explicat Dumitru.

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Mihail Dumitru, s-a intalnit vineri, 8 ianuarie, cu reprezentantii sindicatelor, patronatelor si asociatiilor din agricultura, zootehnie si industrie alimentara.

In cadrul intalnirii, a fost ridicata si problema creditarii, ministrul agriculturii asigurand partenerii sociali ca urmareste dezvoltarea unor facilitati de incurajare a creditarii printr-o relatie consolidata cu sectorul financiar-bancar, astfel incat fermierii sa poata obtine mai usor credite de productie si de investitii.

De asemenea, au fost purtate discutii si pe tema fondurilor europene, ministrul agriculturii exprimandu-si dorinta simplificarii procedurilor, prin reducerea birocratiei excesive pentru accesarea acestora, dar si un program transparent si ferm al sesiunilor de depunere a proiectelor derulate prin PNDR.

Totodata, Mihail Dumitru, a spus ca Romania a trimis un draft Comisiei Europene prin care prenotifica doua ajutoare de stat, respectiv cel privind bunastarea animalelor ?i cel privind sprijinirea patrimoniului genetic, ?i are in lucru prenotificarea ajutorului de minimis ?i al unui alt sprijin financiar de criza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#agriculturi, #agriculturii, #ministerul, #restante, #subventii , #Agricultura