Legea fondurilor mutuale in agricultura, finalizata. Agricultorii se pot acredita

Sambata, 10 August 2013, ora 11:15
1689 citiri
Legea fondurilor mutuale in agricultura, finalizata. Agricultorii se pot acredita

Ministerul Agriculturii a finalizat partea legislativa de infiintare a fondurilor mutuale, iar fermierii care indeplinesc conditiile pot veni sa solicite acreditarea, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

'Incepand de astazi, fermierii care indeplinesc conditiile, organizatiile non guvernamentale care indeplinesc conditiile prevazute de legislatie, pot veni sa solicite acreditarea de la Ministerul Agriculturii. In ceea ce priveste conditiile, ei trebuie sa detina 30% din suprafata arabila a Romaniei. Practic, daca ne luam dupa acest procent nu putem avea in Romania mai mult de trei fonduri mutuale", a spus Daniel Constantin.

Acesta a precizat ca ar fi bucuros sa existe doar un fond mutual care sa acopere o suprafata cat mai mare si la care sa adere toti fermierii.

"Sigur ca m-as bucura ca ministru sa avem un singur fond mutual care sa acopere o suprafata cat mai mare si la care sa adere toti fermierii. Aici ma refer la principalele asociatii de fermieri sau la fermieri in mod individual. Deja au fost discutii constructive in aceasta perioada. Chiar LAPAR a avut o serie de consultari cu conducerea MADR si a apreciat efectele pe care le-ar putea avea aceste fonduri mutuale, fiind primele instrumente care despagubesc pentru anumite

calamitati pe care le pot avea fermierii cu exact procentul care genereaza pierderile de venit", a precizat ministrul Agriculturii.

De asemenea, seful MADR a mentionat ca un alt criteriu se refera la faptul ca fondul mutual trebuie sa aiba acoperire nationala si sa vizeze toate sectoarele de productie.

Ordinul de ministru referitor la fondurile mutuale a fost semnat vineri de seful MADR si urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fonduri mutuale agricultura, #lege fonduri mutuale agricutura , #Agricultura