Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Intoarcerea la sat - ce spun fermierii despre masurile Guvernului

Intoarcerea la sat - ce spun fermierii despre masurile Guvernului


Ministerul Agriculturii a anuntat in ultima perioada mai multe masuri menite sa ajute micii fermieri din Romania din zona de semi-subzistenta si subzistenta, cu un acces limitat la creditare.

Principalele facilitati pregatite de minister vizeaza accesul la fonduri europene nerambursabile de pana la 50.000 de euro prin programul National de Dezvoltare Rurala pentru 1.000 de ferme, infiintarea unui fond de 300 de milioane de lei, pus la dispozitia bancilor, care sa acorde fermierilor credite in conditii mai favorabile pentru partea reprezentand contributia proprie, precum si garantarea imprumuturilor pentru cumpararea de terenuri agricole sau investitii in domeniul agricol.

Accentul este pus pe dezvoltarea fermelor de familie, avandu-se in vedere tranzitia de la ferma de semi-subzistenta, care producea pentru consumul propriu cu comercializarea doar a unei mici parti din productia obtinuta pe piata, la ferma comerciala.

Potrivit reprezentantilor sectorului agricol si industiei alimentare, masurile, care ar fi trebuit introduse cu multi ani in urma, au potentialul de a contribui la stimularea dezvoltarii satului romanesc, in primul rand, trecerea la forma comerciala necesitand mai mult timp.

Citeste mai multe despre Intoarcerea la sat - ce spun jucatorii din domeniu despre masurile Ministerului Agriculturii pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1059 ori