INTERVIU. Consilierul prezidential Adrian Radulescu: "Vreau un nou sistem de impozitare pentru agricultori"

Marti, 02 Aprilie 2013, ora 17:00
2428 citiri
INTERVIU. Consilierul prezidential Adrian Radulescu: "Vreau un nou sistem de impozitare pentru agricultori"

Numit in functia de consilier al presedintelui Romaniei, Adrian Radulescu, fost ministru al Agriculturii in timpul guvernului Boc, a declarat ca pe lista proiectelor pe care le are in vedere din noua functie se numara asocierea in agricultura sau implementarea unui nou sistem de impozitare pentru agricultori.

Noul consilier prezidential explica intr-un interviu acordat Business24 de ce are nevoie presedintele tarii de un consilier pe Agricultura si ce planuri are din noua pozitie.

Ce proiecte aveti in vedere din noua pozitie de consilier pe probleme economice si agricultura a presedintelui tarii?

Sunt mai multe proiecte: Politica Agricola Comuna 2020, asocierea in agricultura, finalizarea camerelor agricole, proiecte legate de politicile PAC subsecvente pentru ca pe fiecare masura vor fi politici subsecvente, sisteme de implementare si mod de aplicare si sa vedem si alte proiecte de care au nevoie agricultorii.

Unul dintre este vizeaza un nou tip de impozitare in agricultura care sa fie diferit de cel din prezent adica nu similar cu cel aplicat in alte segmente ale economiei nationale ci o impozitare specifica.

Care ar trebui sa fie prioritatile agriculturii din Romania pentru urmatorii doi ani?

Cand vorbim despre agricultura nu putem vorbi doar de doi ani. Participam la Noua Politica Agricola Comuna si este foarte important sa facem un program pentru sapte ani care tinand cont si de alocarile bugetare si de cum trebui dezvoltate anumite segmente prioritare in agricultura trebuie facut un asemenea program.

Vreau sa am o comunicare deschisa cu ministerul Agriculturii, fara conflict de interese si de idei si sa incercam sa rezolvam cate ceva pentru agricultri nu pentru noi.

De ce are nevoie presedintele tarii de un consilier pe agricultura?

Are nevoie pentru simplul motiv ca un presedinte nu poate sa cunoasca toate domeniile la perfectiune si atunci este normal si logic sa ai consilieri care sa fie profesionisti in domeniu si atunci cand presedintele are nevoie il sprijinim.

#Adrian Radulescu interviu, #consilier prezidential Radulescu, #Radulescu consilier Basescu 2013 , #Agricultura