In lunile de criza romanii s-au bazat mai mult pe venituri in natura

Marti, 07 Aprilie 2009, ora 09:15
910 citiri
In lunile de criza romanii s-au bazat mai mult pe venituri in natura

Veniturile salariale au scazut ca pondere in castigurile romanilor in ultimul trimestru al anului trecut, cand au reprezentat 51,5% din total, fata de 53,3% cat insemnau in precedentele trei luni, potrivit datelor facute publice luni de Institutul National pentru Statistica (INS).

In schimb, a crescut ponderea veniturilor in natura, de la 15,2% la 17,3%, potrivit ziarului Gandul.

Aceasta in ciuda faptului ca trimestrul patru al fiecarui an include si luna decembrie, cand primele si stimulentele de sfarsit de an ar trebui sa creasca ponderea veniturilor salariale in totalul castigurilor.

Ba, mai mult, veniturile din agricultura au inregistrat un salt spectaculos chiar si in mediul urban, de la 9,72 la 12,13 lei pe gospodarie.

Pe de alta parte, castigul mediu obtinut de o gospodarie de la oras din activitati neagricole independente a scazut de la 71,19 la 58,63 lei.

In cifre absolute, veniturile totale medii lunare au crescut de la 2.164 lei pe gospodarie (743 lei pe persoana) in trimestrul trei la 2.319 lei pe gospodarie (796 lei pe persoana).

Veniturile banesti pe gospodarie au inregistrat un avans in perioada mentionata, insa mai mic, de la 1.836 la 1.917 lei.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#venituri, #gospodarie, #castiguri, #stimulente, #agricultura , #Agricultura