In lunile de criza romanii s-au bazat mai mult pe venituri in natura

Marti, 07 Aprilie 2009, ora 09:15
910 citiri
In lunile de criza romanii s-au bazat mai mult pe venituri in natura

Veniturile salariale au scazut ca pondere in castigurile romanilor in ultimul trimestru al anului trecut, cand au reprezentat 51,5% din total, fata de 53,3% cat insemnau in precedentele trei luni, potrivit datelor facute publice luni de Institutul National pentru Statistica (INS).

In schimb, a crescut ponderea veniturilor in natura, de la 15,2% la 17,3%, potrivit ziarului Gandul.

Aceasta in ciuda faptului ca trimestrul patru al fiecarui an include si luna decembrie, cand primele si stimulentele de sfarsit de an ar trebui sa creasca ponderea veniturilor salariale in totalul castigurilor.

Ba, mai mult, veniturile din agricultura au inregistrat un salt spectaculos chiar si in mediul urban, de la 9,72 la 12,13 lei pe gospodarie.

Pe de alta parte, castigul mediu obtinut de o gospodarie de la oras din activitati neagricole independente a scazut de la 71,19 la 58,63 lei.

In cifre absolute, veniturile totale medii lunare au crescut de la 2.164 lei pe gospodarie (743 lei pe persoana) in trimestrul trei la 2.319 lei pe gospodarie (796 lei pe persoana).

Veniturile banesti pe gospodarie au inregistrat un avans in perioada mentionata, insa mai mic, de la 1.836 la 1.917 lei.

Răspunsul Beijingului la tarifele impuse de Bruxelles ar putea lovi un sector crucial pentru Europa."Poate duce la modificarea pieţelor globale"
Răspunsul Beijingului la tarifele impuse de Bruxelles ar putea lovi un sector crucial pentru Europa."Poate duce la modificarea pieţelor globale"
Industria alimentară se simte amenințată, după decizia Comisiei Europene de a crește semnificativ taxele vamale pe importurile de autovehicule chineze. Producătorii de alimente, în mod...
#venituri, #gospodarie, #castiguri, #stimulente, #agricultura , #Agricultura

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6464 RON

-0.0112
  1. Autoritățile anunță un ritm bun pe un tronson din Autostrada Moldovei. Cum arată șantierul, la trei luni de la începerea lucrărilor FOTO&VIDEO
  2. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  3. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  4. Se schimbă cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online
  5. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  6. Calea ferată din România unde se va circula cu 160km/h a primit un important aviz. Județele prin care va trece traseul ei
  7. Undă verde pentru vânzarea unei bănci din România. Un grup italian își consolidează poziția pe piață
  8. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  9. Peste două tone de trufe din Gorj vor ajunge în restaurantele de lux din Europa de Vest. Cât costă un kilogram din ciupercile rare
  10. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei