Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Germania - primul partener comercial al Romaniei

Germania - primul partener comercial al Romaniei

La intalnirea cu primul ministru al Landului Saxonia Inferioara, Christian Wulff, Calin Popescu Tariceanu a spus ca Germania este principalul partener comercial al Romaniei, precizand ca importante investitii au fost facute in domeniul utilitatilor. Christian Wulff considera ca rapoartele Comisiei Europene, care vor fi publicate in octombrie si aprilie, vor fi pozitive si vor reflecta hotararea Romaniei de a aderare la Uniunea Europeana.

In ceea ce priveste colaborarea economica, Christian Wulff a spus ca 23 de mari companii din domeniile prelucrarii cauciucului, automobilismului, agriculturii, energiei, au investit in Romania.

"Este dorinta noastra ca toate aceste contacte sa se intensifice. Cea mai importanta investitie a unei companii germane in Romania, este cea a companiei E On, o investitie de 330 milioane de euro in sectorul energetic. Dorim o mai ampla colaborare si in domeniul bancar", a precizat Christian Wulff.

In perioada 2000-2004, volumul schimburilor comerciale intre Romania si Saxonia Inferioara s-a majorat de la 320 milioane de euro, la 540 milioane de euro.

BaniiNostri

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 882 ori