Fuia vrea introducerea unui registru al industriei alimentare

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 19:57
1375 citiri
Fuia vrea introducerea unui registru al industriei alimentare

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a afirmat miercuri, la Craiova, ca doreste introducerea unui registru al industriei alimentare pentru verificarea calitatii produselor care ajung pe rafturile magazinelor.

Stelian Fuia a declarat, intr-o conferinta de presa, ca in curand toate produsele alimentare care ajung pe masa oamenilor vor fi verificate de reprezentantii Ministerului Agriculturii, in baza unor prevederi legislative.

"Pana la sfarsitul anului trecut, prin directiile judetene de agricultura, aprobam retetele de productie. Deci fiecare producator de produse alimentare, inainte de inceperea productiei, venea cu reteta pentru a fi aprobata, iar noi o vizam. In momentul in care venea controlul de la Ministerul Agriculturii sau de la ANSVS, pentru ca ei sunt responsabili, avea un document de referinta: reteta dupa care trebuia sa produca.

La cererea industriei, anul trecut s-a scos obligativitatea privind avizarea retetelor de catre Ministerul Agriculturii. La cererea Roaliment, pe motiv ca am excedat cadrul european, s-a scos aceasta obligativitate, pentru ca in Europa fiecare producator este responsabil pentru reteta lui", a declarat Ministrul Agriculturii.

El a precizat ca prin astfel de decizii reprezentantii Ministerului Agriculturii care se duc in control ar putea lua masuri impotriva producatorilor care, desi sunt gasiti in neregula, spun ca au o reteta proprie.

"Am vazut dezbaterea publica in ceea ce priveste calitatea produselor alimentare de pe piata. Noi am pregatit actul normativ si speram sa il promovam cat mai repede pentru a reintroduce aceasta certificare a retetelor de productie prin introducerea unui registru al industriei alimentare, astfel incat atunci cand facem un control, fie la producator, fie la rafturile din magazine sa putem compara analizele cu o referinta aprobata.

Pentru ca eu daca vin si spun ca acesti crenvursti au prea mult sorici, producatorul spune ca asa este reteta lui. Or daca as avea o reteta aprobata ca martor, am putea lua masuri. Cat de repede posibil, vom reintroduce aceste prevederi legislative sub forma registrului industriei alimentare", a mai spus Fuia.

Ministrul Agiculturii se afla la Craiova pentru a participa la prima editie a Forumului Economic Regional "Oltenia", prilej cu care va avea mai multe intalniri cu agricultori din judetul Dolj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#registru industrie alimentara, #fuia industrie alimentara, #agricultura stelian fuia , #Agricultura