Firma Spanghero stia ca proceseaza carne de cal

Duminica, 17 Februarie 2013, ora 09:07
1389 citiri
Firma Spanghero stia ca proceseaza carne de cal

Carnea achizitionata pentru a fi procesata era de cal, nu de vita, iar societatea Spanghero era la curent cu aceasta situatie, potrivit facturilor descoperite de anchetatorii francezi de la Directia de combatere a fraudelor, dezvaluie sambata France Info.

Potrivit informatiilor France Info, care publica facsimilul unei facturi, anchetatorii detin aproape 1.500 de documente confiscate in ultimele zile de la fabrica de procesare de la Castelnaudary. Pe aceste facturi se poate vedea, fara niciun dubiu, codul "0205 0080", utilizat pentru carnea de cal (fata de "0201" sau "0202" pentru carnea de vita). Facturile au fost regasite si in contabilitatea societatii.

Conform anchetatorilor, Spanghero nu putea, in niciun caz, sa nu cunoasca semnificatia codului. Este de ajuns o simpla accesare a site-ului pe probleme vamale al Comisiei Europene pentru a vedea ca respectivul cod "0205" corespunde carnii de cal.

"Nu stiam, noi am comandat, cumparat si primit, din cate cunosteam si conform trasabilitatii, carne de vita", afirma presedintele Spanghero, Barthelemy Aguerre, negand acuzatiile aduse joi de ministrul francez pentru protectia consumatorilor, Benoit Hamon.

Spanghero se afla acum intr-o situatie foarte dificila, anchetatorii afirmand ca dispun de suficiente elemente pentru a stabili, fara cel mai mic dubiu, inselatoria practicata de companie, mai releva France Info.

#scandal carne cal, #Firma Spanghero carne cal, #procesare carne cal , #Agricultura