Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fermierii romani pot accesa fonduri europene pentru irigatii

Fermierii romani pot accesa fonduri europene pentru irigatii


Fermierii din Romania care dezvolta proiecte de irigatii si lucrari de imbunatatiri funciare pot depune cereri pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile, in perioada 3 - 28 septembrie.

Fondurile europene sunt puse la dispozitia fermierilor de catre Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

Fondurile au o valoare totala de 22,5 milioane de euro si sunt alocate prin masura 125 - "Irigatii si alte lucrari de imbunatatiri funciare".

Fermierii pot primi pana la un milion euro, suma care acopera 100% din totalul cheltuielilor eligibile, pentru investitiile de utilitate publica ce deservesc intreaga comunitate.

Pentru investitiile publice care deservesc doar o parte din comunitate, sprijinul financiar nerambursabil este de 75% din totalul cheltuielilor eligibile. In acest caz, ajutorul public acordat nu va putea depasi 750.000 euro pentru un proiect.

Plafonul minim acceptat pentru un proiect este de 5.000 de euro.

Beneficiarii sunt organizatiile si federatiile de utilitate publica ale proprietarilor sau detinatorilor de terenuri agricole, constituite in conformitate cu legislatia in vigoare.

Valeriu Tabara (PDL): Trebuie sa schimbam modalitate de abordare a irigatiilor

Seceta de idei in agricultura: Cum sa combatem lipsa irigatiilor?

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2697 ori