Fermierii reclama ca nu au primit subventiile. Constantin: Banii intra in cont pana vineri

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 13:40
1602 citiri
Fermierii reclama ca nu au primit subventiile. Constantin: Banii intra in cont pana vineri
lideruldeopinie.ro

Subventiile alocate prin Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), in cuantum total de 620 milioane euro, vor fi varsate in conturile fermierilor pana vineri, a anuntat ministrul Agriculturii dupa ce un fermier a reclamat, la INDAGRA, ca nu a primit inca subventiile din fonduri europene

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, si premierul Victor Ponta au vizitat, miercuri, Targului international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei INDAGRA 2014, prilej cu care un fermier din Constanta le-a spus ca nu a primit inca subventiile din fonduri europene, potrivit Mediafax.

"Domnul ministru a zis ca termina pana la 1 noiembrie cu platile si si-a pus capul la bataie", i-a replicat Ponta.

Ministrul a asigurat ca, pana vineri, fermierii vor avea banii in cont.

"Pana maine, eu vreau sa facem toate platile posibile, ca sa aiba fermierii pana vineri banii in cont", a spus Constantin.

Acesta l-a intrebat pe directorul general al APIA care este stadiul platilor, iar seful institutiei a precizat ca miercuri dimineata a fost efectuata o plata in suma totala de 510 milioane euro.

"Suntem intr-un stadiu destul de avansat, dintr-un total de 620 milioane de euro, astazi de dimineata, am facut plati de 510. In continuare tragem tare ca, pana la sfarsitul lunii, sa terminam", a precizat directorul APIA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fermieri reclamatii subventii, #subventii fermieri , #Agricultura