Fermierii cer modificarea subventiilor pentru anul agricol 2012

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 11:00
2318 citiri
Fermierii cer modificarea subventiilor pentru anul agricol 2012

Reprezentantii fermierilor din Romania au cerut vineri modificarea nivelului ajutoarelor de stat pentru anul agricol 2012, in cadrul unei intalniri cu conducerea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

La intalnire au participat reprezentantii Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), ai Holstein.Ro si cei ai Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR).

Reprezentantii fermierilor au propus pentru sectorul vegetal subventii de 220 euro/ha cu un avans de 80% si pentru sectorul zootehnic de 611 lei/ cap bovina, cu un avans de 90%, pe fondul situatiei critice din domeniul agricol.

Conducerea MADR a declarat ca va oferi un raspuns fermierilor pana pe data de 28 septembrie.

La intalnire, din partea MADR au participat ministrul Daniel Constantin si secretarii de stat Daniel Botanoiu si Achim Irimescu, iar din partea fermierilor Laurentiu Baciu - presedinte LAPAR, impreuna cu Consiliul Director, Costel Caras, presedinte Holstein.Ro si Claudiu Franc - presedinte FCBR.

Potrivit unei hotarari de Guvern din august, sprijinul financiar reprezentand ajutorul de minimis pentru fermierii afectati de seceta va fi de 100 lei pe hectar si se va acorda pentru suprafete de maxim zece hectare de culturi agricole, iar banii vor fi primiti intr-o singura transa, incepand cu 15 noiembrie.

Care este valoarea ajutorului de minimis pentru fermierii afectati de seceta

Ajutorul de minimis oferit de autoritati fermierilor nu este echitabil, a declarat Viorel Matei, presedintele Federatiei Nationale a producatorilor Agricoli din Romania, pentru Business24.

Potrivit reprezentantului producatorilor, masurile Guvernului ar trebui fie diferentiate pe zone geografice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#subventii fermieri 2012, #modificare subventii fermieri, #MADR ajutoare fermieri , #Agricultura