Fermierii care solicita ajutorul de stat pentru motorina trebuie sa depuna cererea pana in 28 iunie

Joi, 03 Iunie 2010, ora 17:07
1979 citiri
Fermierii care solicita ajutorul de stat pentru motorina trebuie sa depuna cererea pana in 28 iunie

Producatorii agricoli care vor sa beneficieze de ajutorul de stat pentru motorina trebuie sa depuna la centrele Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura o solicitare prealabila a intregii cantitati de motorina care urmeaza a fi consumata in cursul lui 2010 pana la data de 28 iunie, informeaza NewsIn.

Potrivit unui comunicat remis joi de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), producatorii agricoli care nu fac aceasta solicitare, conform prevederilor legale, nu vor mai putea primi ajutorul de stat pentru motorina achizitionata pentru anul in curs.

In plus, potrivit MADR, pentru anul 2011, producatorii agricoli au obligatia sa depuna cererea de acord prealabil pentru finantare prin rambursare in cursul lunii decembrie.

De asemenea, solicitantii ajutorului de stat privind reducerea accizei pentru motorina utilizata in agricultura trebuie sa depuna la Centrele Judetene APIA o cerere de acord prealabil pentru finantarea prin rambursare pana la data de 28 iunie 2010.

Comisia Europeana a aprobat joi, 27 mai, schema de ajutor de stat care prevede reducerea la 21 euro/1.000 litri a accizei pentru motorina utilizata in agricultura, considerand masura compatibila cu piata interna.

Diferenta dintre acciza standard si cea redusa se acorda ca ajutor de stat sub forma de rambursare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fermieri cerere rambursare acciza motorina agricultura , #Agricultura