Daniel Constantin regreta concedierile facute la APIA in 2010

Joi, 06 Iunie 2013, ora 15:11
1196 citiri
Daniel Constantin regreta concedierile facute la APIA in 2010

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, acuza gradul scazut de absorbtie a fondurilor europene in agricultura, pe care il pune pe seama concedierilor care au avut loc, in 2010, in Agentiile de Plati si Interventii in Agricultura.

El a declarat, joi, la Iasi, ca Agentia de Plati si Interventii in Agricultura are in evaluare 65.000 de dosare, iar functionarii institutiei nu fac fata volumului mare de munca.

"Cred ca aveam o capacitatea mai mare de absorbtie, daca nu se faceau reduceri de personal in 2010 la agentiile de plati. Agentiile de plati, fondurile europene, sunt o prioritate nationala. S-au taiat atunci 160 de posturi, iar astazi nu mai facem fata pe de o parte evaluarii de proiecte, iar pe de alta parte cererilor de plata care vin de la fermieri. Este un efort supraomenesc care se face de catre angajatii de acolo", a afirmat Constantin.

Ministrul Agriculturii si-a manifestat speranta ca in 2013 Romania va reusi sa absoarba toti cei 1,3 miliarde de euro din Programul National de Dezvoltare Rurala.

"In 2013, avem doua obiective. In primul rand sa atragem cele 1,3 miliarde de euro pe dezvoltare rurala, astfel incat sa nu avem dezangajari, iar pe de alta parte sa atragem mult mai mult pentru a usura activitatea din anii urmatori. Pana la finalul anului 2015, trebuie sa atragem toate fondurile pentru a nu returna cei opt miliarde de euro sau o parte din cei opt miliarde pe care ii avem la dispozitie pentru dezvoltare rurala", a adaugat ministrul.

Daniel Constantin a avut, joi, la Iasi, o intalnire cu sefii institutiilor deconcentrate din subordinea Ministerului Agriculturii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fonduri europene agricultura, #concedieri APIA, #angajati APIA Constantin , #Agricultura