Constantin: Subventiile pentru agricultori, la un nivel "fara precedent" in acest an

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 16:11
2166 citiri
Constantin: Subventiile pentru agricultori, la un nivel "fara precedent" in acest an

Subventiile acordate agricultorilor in acest an sunt "fara precedent", a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin la deschiderea celei de-a XVII-a editii a Targului International "Indagra".

Ministrul spera, insa, ca bugetul de anul viitor al ministerului sa fie mai mare.

"Eu am avut discutii cu fermierii in permananta si modul in care a fost impartita suma care a venit anul acesta la bugetul Ministerului Agriculturii este in conformitate cu discutiile pe care le-am avut cu majoritatea acestora. Evident ca au fost si persoane nemultumite in urma distribuirii pe care am facut-o. Sa speram ca anul viitor va fi mult mai bun, iar bugetul va fi mai mare.

Bugetul pe care l-am mostenit, pe doua capitole, la pasari si la porci, ajungea pana pe data de 15 aprilie. A trebuit in primul rand sa umplem angajamentele pe care le avea vechiul Guvern si apoi sa distribuim sumele pe care le aveam la dispozitie pentru a compensa efectele secetei", a spus Constantin, citat de Newsin.

Acesta a precizat ca subventiile din acest an sunt "fara precedent".

"Jumatate din cei 1.100.000 de beneficiari primesc anul acesta 176 de euro pe hectar, jumatate primesc 154 de euro pe hectar. Anul trecut, subventiile au fost la aceeasi limita, in jur de 130 de euro pe hectar. Este o crestere substantiala, cum nu s-a intalnit in alte sectoare", a adaugat Constantin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Daniel Constantin subventii agricultura, #Constantin buget Agricultura, #bani ministerul agriculturii , #Agricultura