Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Agriculturii confirma informatiile Business24: Subventia pe hectar creste la 139 de euro

Ministrul Agriculturii confirma informatiile Business24: Subventia pe hectar creste la 139 de euro


Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a confirmat informatia prezentata in exclusivitate de Business24, potrivit careia subventia pe care o vor primi fermierii din 2014 va creste la 139 de euro pe hectar.

"Pe pilonul I - se stie ce fonduri europene avem pe platile directe: in acest an au fost solicitate suprafete de 9,7 milioane de hectare. Deci in 2013 calculele preliminare arata ca subventia pe suprafata (SAPS) va fi la 139 de euro pe hectar, iar la alocarile din bugetul de stat suntem inca in negocieri", a declarat ministrul Agriculturii in cadrul unei conferinte de specialitate.

In plus, Constantin a declarat ca in aceste zile reprezentantii MADR fac ultimele pregatiri cu privire la noul Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020

"Incercam in aceste zile sa prezentam public primele directii majore prin PNDR. Incercam sa facem mai putine masuri. Pana acum vorbim de 14 masuri", a precizat ministrul.

Reprezentantul MADR a vorbit si despre noutatile pe care le pregateste pentru noua alocare bugetara 2014-2020.

"Plata redistributiva este un concept noi care vine sa ajute fermierii care au pana in 30 de hectare pot sa primeasca mai mult pe subventie. 175 de euro pentru primele hectare si pentru restul 150 de euro", a adaugat Daniel Constantin

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2578 ori