Comisarul european pe agricultura, "o pista falsa"

Sambata, 14 Noiembrie 2009, ora 14:37
1359 citiri
Comisarul european pe agricultura, "o pista falsa"

Europarlamentarul PSD Daciana Sarbu a afirmat, sambata, la Sibiu, ca Romania nu are nicio sansa sa aiba comisar european pe agricultura si ca aceasta "a fost o pista falsa si o cerere nerealista", transmite NewsIn.

"Nu am avut niciun moment sanse pentru comisar pe agricultura. A fost o pista falsa si o cerere nerealista. Era evident ca o tara transformata in piata de desfacere nu are sanse, pentru ca nu exista interesul", a declarat Daciana Sarbu.

Ea a adaugat ca Romaniei i s-ar putea propune comisarul pentru pescuit. "Chiar saptamana trecuta i-am auzit pe unii colegi ca spuneau de ce nu vrem sa avem comisar pentru pescuit, daca tot vrem asa mult cel pe agricultura.

Sunt oarecum legate si avem Marea Neagra", a sustinut Daciana Sarbu. Europarlamentarul PSD a mai anuntat la Sibiu ca Romania va fi prima tara din UE care va avea o prezentare de produse traditionale in Parlamentul European, in prima saptamana din luna martie 2010, cand va fi programata o expozitie cu degustare de branza si preparate traditionale.

"Dorim ca prin aceasta expozitie sa facem cunoscute produsele traditionale romanesti. Au mai fost prezentate regiuni din anumite reginuni, chiar si noi am mai dus branza si palinca, dar niciodata nu a fost o expozitie care sa reprezinte o tara", a declarat Daciana Sarbu, la Sibiu.

Potrivit presedintelui Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine, Marcel Andrei, in Parlamentul European vor fi prezentate toate tipurile de branza si produse din oaie. "Vom duce acolo urda, telemea, cas, branza in coaja de brad, branza de burduf, dar si carnati de oaie", a spus Marcel Andrei.

Daciana Sarbu a mai spus ca, dupa expozitia din luna martie, va urma o vizita a unei delegatii a Comisiei pentru Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara si dezvoltare Rurala va veni in Romania, pentru a vedea exact situatia agriculturii romanesti.

"Colegii din PE nu cunosc situatia agriculturii din Romania si, din acest motiv, voteaza de multe ori in necunostinta de cauza. Ei nu inteleg de ce avem nevoie de atat de multe subventii sau de ce nu reusim sa ne descurcam, pentru ca fac in permanenta comparatie cu ceea ce se intampla in tarile lor.

Vreau ca ei sa vada realitatea de aici si sa inteleaga faptul ca noi chiar avem nevoie de aceste subventii", a precizat europarlamentarul.

Daciana Sarbu si-a inaugurat, sambata, la Sibiu, primul cabinet europarlamentar din tara, in sediul PSD Sibiu. Pana la sfarsitul anului va mai deschide un cabinet la Timisoara, iar in 2010 la Hunedoara, Caras-Severin si Arad. 

#comisar, #european, #agricultura , #Agricultura