Chitoiu: Impozitul agricol, doar dupa ce vom sti cate terenuri nelucrate sunt

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 13:46
2078 citiri
Chitoiu: Impozitul agricol, doar dupa ce vom sti cate terenuri nelucrate sunt

Vicepremierul Daniel Chitoiu a declarat miercuri ca stabilirea unui impozit pentru veniturile realizate din agricultura trebuie realizata numai prin colaborarea dintre Ministerul Agriculturii si cel al Finantelor Publice.

Chitoiu a facut referire la proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr.8/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 - Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, sustinand ca stabilirea unui astfel de impozit depinde si de clarificarea situatiei terenurilor agricole ramase nelucrate.

"Dupa cum vedeti, la dezbaterea acestui act normativ, care prevede impozitarea veniturilor agricole, am tinut sa venim impreuna, pentru ca sunt atat date tehnice pe care le detine Ministerul Agriculturii, dar si din punct de vedere al sistemului de impozitare si aplicarii acestuia, care este atributul Ministerului Finantelor Publice. Deci, aici trebuie sa lucram impreuna - Ministerul Agriculturii cu cel al Finantelor Publice. Noi am reglementat acum, si nu ascund faptul acesta, impozitarea terenurilor nelucrate, pentru ca sunt foarte multe astfel de terenuri care au ramas nelucrate fiindca persoanele (care le detin - n.r.) sunt plecate in strainatate sau sunt in varsta. Asadar, neavand o evidenta clara a acestor terenuri, nu puteam sa stabilim un impozit, mai ales pentru persoanele in varsta care au pensii foarte mici', a spus ministrul Finantelor.

Vicepremierul Daniel Chitoiu, si ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, au fost invitati de membrii Comisiei pentru agricultura din Senat la sedinta de miercuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozit venituri agricole, #impozit agricultura, #terenuri agricole , #Agricultura