Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CEC Bank, credite de 42 mil lei fermierilor

CEC Bank, credite de 42 mil lei fermierilor

CEC Bank a acordat din iulie pana in prezent beneficiarilor de subventii directe pe suprafata peste 500 credite, in valoare totala de peste 42 milioane lei, potrivit unui comunicat al bancii, transmite Mediafax.


Banca a semnat, la 7 iulie, o conventie cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), prin care acorda beneficiarilor de subventii directe pe suprafata credite in valoare de pana la 70% din valoarea subventiilor aferente anului 2010.


Creditele au ca destinatie sustinerea activitatilor curente ale fermierilor, respectiv pentru aprovizionarea cu seminte, ingrasaminte, combustibili, plata salariilor, plata obligatiilor catre bugetul de stat sau local sau orice alte necesitati curente, fara a fi necesara justificarea acestora.


CEC Bank acorda creditele in baza adeverintelor emise de APIA catre fermieri, prin care certifica suprafetele agricole exploatate.


FGCR poate garanta pana la 50% din creditele acordate de CEC Bank.


APIA a incheiat astfel de conventii si pentru campanile SAPS 2007, 2008 si 2009.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1154 ori
Citeste mai multe desprecec bank credite agricole