Carnea de cal din produsele Panzani si Spanghero ar putea proveni din Romania

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 16:51
2019 citiri
Carnea de cal din produsele Panzani si Spanghero ar putea proveni din Romania

Furnizorul francez al companiilor William Saurin si Panzani, care a anuntat marti ca a detectat urme de carne de cal in cutiile sale de ravioli, a avut acelasi furnizor olandez ca Spanghero, iar acesta, la randul sau, ar fi cumparat carne de vita din Romania, a afirmat miercuri directorul general al companiei.

"La 8 februarie am descoperit ca avem un furnizor comun cu Spanghero, compania olandeza Windmeijer, care ne-a livrat carne de vita de origine romana", a explicat Stephane Maloisel, responsabil al Gel Alpes, furnizor al William Saurin si Panzani.

Compania, care a izolat imediat loturile provenite de la acest furnizor, intre care 130 de tone de carne, a efectuat noua analize, care au relevat prezenta carnii de cal in carnea etichetata drept vita.

"Am identificat loturi exclusiv cu vita, altele cu un amestec de vita si cal in proportii variabile si altele doar cu cal", a explicat directorul, care subliniaza ca societatea sa a anuntat autoritatile franceze.

Gel Alpes, care lucreaza cu Windmeijer de la sfarsitul anului 2011, a depus o plangere pentru inselaciune si a incetat orice raport comercial cu Windmeijer. Aproximativ 1.500 de tone produse ar putea fi afectate de problema, a precizat el.

"Ne-am avertizat clientii, pe cei care sunt susceptibili de a fi afectati de problema", a adaugat Maloisel.

Gel Alpes furnizeaza carne pentru William Saurin si Panzani, insa explica faptul ca nu a putut furniza carne de origine romaneasca direct catre Panzani, din cauza unui caiet de sarcini foarte strict, care exclude carnea de origine romana.

Compania Panzani (grupul spaniol Ebro) a anuntat marti ca ar fi depistat prezenta carnii de cal in mai multe cutii de ravioli comercializate in Franta si fabricate sub marca sa de catre firma franceza William Saurin.

Scandalul prezentei carnii de cal in semipreparatele produse in Franta a fost pana acum limitata la filiera care trece prin compania Spanghero.

Un scandal de amploare a izbucnit in ultimele saptamani in industria agroalimentara europeana, dupa descoperirea de carne de cal in lasagna ce ar fi trebuit sa fie de vita, in Marea Britanie.

Numeroase produse semipreparate au fost retrase de pe rafturi in peste 15 tari din Europa si Hong Kong.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Panzani carne cal, #paste Panzani carne cal, #paste carne cal Franta , #Agricultura