BM va continua sa acorde consultanta MADR

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 14:48
1120 citiri
BM va continua sa acorde consultanta MADR

Ministrul agriculturii, Valeriu Tabara, a avut luni o intalnire cu delegatia Bancii Mondiale condusa de Francois Rantrua, director regional al Bancii la Bucuresti, in cadrul careia a prezentat prioritatile mandatului sau, intre care actualizarea cadastrului agricol si reglementarea pietii funciare, precizeaza NewsIn.

Astfel, printre domeniile prioritare, ministrul a mentionat actualizarea cadastrului agricol si reglementarea pietii funciare prin reintroducerea dreptului de preemtiune, precum si modificarea Legii arendarii.

Totodata, extinderea si imbunatatirea sistemului de irigatii si gasirea unor solutii viabile pentru reducerea evaziunii fiscale in domeniul agricol sunt alte obiective ale mandatului actualului ministru.

Potrivit unui comunicat transmis luni de reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Valeriu Tabara si-a exprimat convingerea ca Banca Mondiala va continua sa acorde consultanta MADR in domeniile sensibile ale agriculturii romanesti.

"Referindu-se la programul aflat in derulare, prin care reprezentantii Bancii Mondiale realizeaza o analiza functionala a sectorului agricol, Valeriu Tabara a subliniat ca exista doua elemente esentiale pe care expertii Bancii Mondiale ar trebui sa le trateze cu prioritate in raportul final.

Primul vizeaza infrastructura, managementul si resursele umane din cadrul MADR, iar al doilea este reprezentat de realizarea unei prioritizari a masurilor de sprijin pentru fermieri in perioada 2015-2020", se arata in comunicatul MADR.

Pe de alta parte, reprezentantii Bancii au reiterat intentia de continuare a colaborarii cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si au anuntat ca prioritare trei domenii de colaborare, si anume elaborarea, impreuna cu expertii MADR, a strategiei sectorului agricol pe termen mediu, pana in 2020, ca urmare a raportului final al analizei functionale, analizarea posibilelor imprumuturi pe care le Banca le poate aloca sectorului agricol din Romania, precum si elaborarea noii strategii a Bancii pentru colaborarea viitoare, prin care se vor stabili obiectivele si proiectele/programele care vor fi derulate in cadrul parteneriatului Romania - Banca Mondiala.

"La incheierea intalnirii, ministrul Tabara a apreciat colaborarea de pana acum cu Banca Mondiala, mentionand ca aceasta institutie poate sprijini in mod real MADR - data fiind experienta acumulata - in elaborarea unor proceduri moderne de evaluare si de asigurare a fondurilor de co-finantare necesare pentru proiectele de accesare a fondurilor europene", se mai spune in comunicat.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#banca, #mondiala, #madr, #agricultura , #Agricultura