Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

APIA verifica suprafetele agricole declarate de catre fermieri pentru 2013

APIA verifica suprafetele agricole declarate de catre fermieri pentru 2013


Suprafetele agricole declarate de catre fermieri in cererile unice de plata pentru anul 2013 sunt verificate, in aceasta perioada, de catre echipe de control ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), a anuntat, marti, institutia.

Potrivit Agentiei, pe baza reglementarilor europene si nationale, fermierii trebuie sa respecte anumite conditii atunci cand depun cereri unice de plata, cum ar fi ca exploatarea unui teren agricol sa se faca pe o suprafata de cel putin un hectar, cu suprafata parcelei agricole de cel putin 0,3 hectare.

In cazul vitei-de-vie, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei este de cel putin 0,1 hectare. Totodata, in ceea ce priveste livezile traditionale, suprafata minima eligibila a parcelelor pentru Pachetele 1 si 2 ale Masurii 214 este de 0,3 hectare.

In plus, este nevoie de respectarea cerintelor de eco-conditionalitate reglementate prin legislatia nationala, pe toata suprafata agricola a exploatatiei, respectiv: Bunele conditii agricole si de mediu (GAEC), Cerintele legale in materie de gestionare (SMR) si Cerintele minime (relevante pentru masura de agro-mediu).

De asemenea, fermierii trebuie sa respecte cerintele specifice pachetelor de agro-mediu solicitate, iar pentru masura 214 - plati de agro-mediu este obligatorie tinerea evidentei agricole (caietul de agro-mediu trebuie completat si pastrat pe toata perioada de desfasurare a angajamentului conform legislatiei in vigoare), fiind conditie de eligibilitate.

In cazul in care solicitantul refuza sau restrictioneaza accesul in exploatatie a reprezentantilor APIA, pentru efectuarea controlului la fata locului, cererea prin care s-a solicitat sprijin pe suprafata devine neeligibila, precizeaza Agentia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1959 ori