APIA elibereaza adeverinte de credite pentru fermieri

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 14:22
1910 citiri
APIA elibereaza adeverinte de credite pentru fermieri

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) elibereaza adeverinte pentru beneficiarii platilor pentru zonele defavorizate si cele de agro-mediu in vederea accesarii de credite pentru finantarea activitatilor curente.

"Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) elibereaza adeverinte pentru beneficiarii platilor aferente masurilor 211 "Sprijin pentru zona montana defavorizata", 212 "Sprijin pentru zone defavorizate, altele decat zona montana" si 214 "Plati de agro-mediu", din Programul National de Dezvoltare Rurala 2007 - 2013, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la bancile care au incheiat conventii cu Agentia", se arata intr-un comunicat transmis joi de APIA.

APIA are conventii cu BRD Groupe Societe Generale si cu CEC Bank SA.

Valoarea creditului este de pana la 80% din valoarea sumei calculate conform adeverintei eliberate de APIA.

Astfel, la solicitarea fermierului, APIA va elibera o adeverinta prin care se confirma ca beneficiarul a depus cererea de plata pentru masurile de dezvoltare rurala in campania 2011 si ca au fost efectuate controalele si verificarile administrative asupra documentelor depuse de potentialul beneficiar, conform reglementarilor legale in vigoare.

In adeverinta se va mentiona suprafata determinata pentru plata si ca beneficiarul indeplineste conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN - SA garanteaza 80% din valoarea creditelor acordate de banca cCreditoare in baza conventiilor incheiate.

"Banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe langa o serie de adeverinte sau acte doveditoare necesare dosarului, propriile conditii de creditare, stabilite de catre creditor si aprobate de catre Banca Nationala a Romaniei. Aici sunt incluse si garantii pe care creditorul le poate solicita din partea beneficiarului (fermierului)", potrivit APIA.

APIA a incheiat astfel de conventii si pentru campaniile 2009 si 2010, iar optiunea de a solicita creditul apartine integral fermierului.

#APIA adeverinte, #APIA credite fermieri , #Agricultura