AOAR: Dezbaterile pseudo-politice sterile vor favoriza coruptia

Luni, 04 Iunie 2007, ora 12:20
1233 citiri

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) a lansat un nou apel Presedintiei, Guvernului, Parlamentului si partidelor politice, in care isi exprima ingrijorarea fata de prelungirea crizei politice din Romania, care va genera coruptie, se arata intr-un comunicat.

AOAR considera ca fara a asigura continuarea dezvoltarii economice in ritm sustinut, "dezbaterile pseudo-politice sterile vor genera nemultumire, rezistenta la reforme si vor favoriza coruptia ce se simte foarte confortabil in perioadele de conflict intern sau international".

Potrivit AOAR economia Romaniei, desi supusa unor mari tensiuni provocate de procesele de restructurare si privatizare, este suficient de robusta pentru a nu fi afectata pe termen scurt. "Cu toate acestea, in pozitia exprimata de AOAR in luna aprilie 2007 am semnalat efectele negative posibile pe termen lung, generate de framantarile politice ce au determinat restructurarea guvernamentala, reorganizarea unor ministere si institutii publice (creerea Ministerului Economiei si Finantelor si a unei singure agentii de reglementare in energie)", se arata in comunicat.

Asociatia Oamenilor de Afaceri a semnalat incertitudinea tot mai evidenta privind incadrarea in termene rezonabile a succesiunii de aprobari si activitati legate de punerea la dispozitia mediului de afaceri a Planurilor Operationale Sectoriale (in luna mai programul pentru agricultura si dezvoltare rurala nu este inca depus la Comisia Europeana).

"AOAR a semnalat reprezentantilor partidelor politice direct in cadrul unor intalniri bilaterale, prin scrisori transmise oficial conducerilor partidelor politice sau prin transmiterea unor luari de pozitii publice, necesitatea construirii si promovarii de catre reprezentantii romani prezenti in Parlamentul European a unor pozitii ce trebuie sa contribuie la apararea intereselor Romaniei", este de parere AOAR.

AOAR considera ca este extrem de ingrijorator si daunator continuarea promovarii unor pozitii de partid, la nivelul forului european, numai pentru a pune in dificultate autoritatile romane. "Amintim cazul pozitiilor exprimate pe tema taxei de prima inmatriculare, care a fost folosita ca element de lupta politica ignorandu-se cu buna stiinta importantele consecinte economice".

AOAR cere institutiilor abilitate sa evalueze responsabil efectele negative economice, concrete, pe care le genereaza prelungirea nejustificat a actualei crize politice. "in nicio tara din lume nu se poate asigura o declupare a politicului de economic, deci decidentii politici trebuie sa accepte ca-si asigura intreaga responsabilitate pentru agravarea unor dezechilibre economice, incetinirea procesului de stimulare a investitiilor, autohtone sau straine ca si aparitia unor conflicte de amploare de natura sociala, toate putand fi evaluate in bani", au declarat reprezentantii AOAR.

AOAR a solicitat politicienilor implicati in conducerea tarii sa stopeze criza politica si sa-si asume rolurile constitutionale si sa decida in favoarea dezvoltarii afacerilor ca pentru modernizarea Romaniei.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)