ANM: Seceta va continua sa afecteze sudul si estul tarii

Marti, 07 August 2012, ora 10:46
2577 citiri
ANM: Seceta va continua sa afecteze sudul si estul tarii

Seceta se va mentine, in intervalul 7 - 14 august 2012, in regiunile agricole din sud-estul, sudul si estul tarii, anunta Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteorologica pentru intervalul 7 - 14 august 2012 estimeaza precipitatii, in general slabe cantitativ, in zonele agricole din jumatatea estica a tarii, iar pentru restul teritoriului, acestea vor fi doar pe arii restranse.

"In aceste conditii, seceta pedologica cu diferite grade de intensitate, respectiv extrema, puternica si moderata, se va mentine in regiunile agricole cele mai afectate din sud-estul, sudul si estul tarii", mentioneaza directorul ANM.

La data de 6 august 2012, continutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, in cultura de porumb neirigata, inregistra valori scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema), pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii.

Potrivit ANM, in cea mai mare parte a Banatului, precum si local in nord-vestul Olteniei si al Munteniei, vestul Moldovei si sudul Crisanei, rezerva de apa prezinta valori satisfacatoare.

Compania de stat Hidroelectrica activeaza marti clauza majora, pentru a doua oara in mai putin de an an, ca urmare a secetei care a dus la scaderea debitelor raurilor si din cauza careia productia de energie a companiei va ajunge in august la un minim istoric.

Hidroelectrica activeaza din nou clauza majora

Peste 50 mii de hectare de culturi, distruse de seceta, doar in Alba

Seceta ii doboara pe fermieri: Guvernul s-a grabit sa sara cu promisiuni

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ANM prognoza meteo august, #ANM seceta august, #Hidroelectrica seceta clauza majora, #seceta Romania , #Agricultura