Ambasadorul Argentinei la Bucuresti: Cautam oportunitati de investitii in Romania

Sambata, 29 Iunie 2013, ora 14:50
1605 citiri
Ambasadorul Argentinei la Bucuresti: Cautam oportunitati de investitii in Romania
Foto: fawa.com

Oamenii de afaceri argentinieni sunt interesati de investitii in agricultura romaneasca de proiecte de cooperare economica si tehnologica si de joint-ventures, sustine Claudio Perez Paladino, ambasadorul Argentinei la Bucuresti.

Potrivit diplomatului, proiectele ii vizeaza pe toti fermierii, dar si pe producatorii de echipament agricol. Mai mult, oamenii de afaceri argentineni se gandesc deja la productia de echipamente in Romania, livrate mai de parte in tarile Asiei Centrale.

"Aceste proiecte sunt legate la diferite niveluri ale acestei activitati: de la marii fermieri la cei mici. Tinand cont de calitatea ridicata a capacitatii Romaniei in sectorul constructiilor de masini si metalurgiei, gasim si companii din tara mea care evalueaza posibilitatile de a produce aici echipament agricol pentru piata locala si tarile Asiei Centrale", a declarat acesta intr-un interviu acordat Agerpres.

Astfel, guvernul din Romania si cel din Argentina promit sa coopereze (economic si tehnologic), pentru a dezvolta sectoare precum agricultura, zootehnia sau viticultura.

Cu toate acestea, turisti argentinieni in Romania sunt foare putini, recunoaste ambasadorul, si nici oamenii de afaceri care ne viziteaza nu sunt foarte multi, dar numarul lor este "semnificativ", puncteaza acesta.

In ceea ce priveste schimburile comerciale, ele "cresc in fiecare an":

"In ambele tari, oamenii de afaceri se gandesc serios la proiecte de cooperare economica si de joint-ventures orientate catre pietele regionale. Argentina ar putea fi poarta catre Mercosur, iar Romania catre Europa de Est si Asia Centrala. Cooperarea si joint-ventures dezvolta legaturi mai profunde decat simplul comert, care este legat de preturi bune ocazionale", declara Claudio Perez Paladino.

#Argentina investitii Romania, #ambasador Argentina, #afaceri Romania Argentina , #Agricultura