Agrostar: Ne asteptam la o solutie anti-criza din partea ministrului, nu s-a facut nimic

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 12:40
1004 citiri
Agrostar: Ne asteptam la o solutie anti-criza din partea ministrului, nu s-a facut nimic

Presedintele Agrostar, Niculae Stefan, a declarat la iesirea de la intalnirea cu ministrul agriculturii ca se astepta ca pana in prezent sa fi fost elaborata o solutie anti-criza care sa cuprinda o lege privind inlocuirea ajutoarelor de stat, insa a constatat ca "nu s-a facut nimic".

"Ni s-a spus ca nu mai exista nicio sansa de prelungire a ajutoarelor de stat (subventiile pentru porc, pui, legume - n.r.), care conform tratatului de aderare, nu mai pot fi acordate din 2010, insa ne asteptam ca domnul ministru sa aiba o solutie anti-criza de scurta durata pentru agricultura care sa cuprinda alte provederi legale privind ajutoarele de stat", a spus Stefan.

Potrivit acestuia, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nu a finalizat inca o lege care sa prevada noi forme de sprijin de la bugetul de stat pentru agricultori, in prezent avand in lucru un astfel de proiect.

"MADR trebuia sa elaboreze deja o lege pentru alte ajutoare de stat, dar din pacate nu s-a facut nimic. Ministrul a spus ca se lucreaza la o lege pe care o vom discuta si care speram sa fie aprobata de CE", a mai spus presedintele Agrostar.

El a adaugat ca a discutat cu ministrul de resort despre problema evaziunii fiscale pe piata produselor agroalimentare, precum si despre dificultatea accesarii fondurilor aferente Programului National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

"In ceea ce priveste PNDR situatia este delicata, agricultorii intampina greutati in accesarea fondurilor europene. Sper ca experienta ministrului Mihail Dumitru sa duca la debirocratizarea sistemului de accesare a PNDR. De asemenea, am cerut implicarea bancilor si a statului pentru garantarea creditelor, pentru ca fara aceste lucruri, accesarea PNDR va fi o fata morgana pentru producatorii agricoli", a adaugat Stefan Niculae.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#accesare, #agricultura, #evaziune, #subventii , #Agricultura