Agrostar are o interpretare proprie asupra pentru "vizita" facuta de mascati

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 11:05
1949 citiri
Agrostar are o interpretare proprie asupra pentru "vizita" facuta de mascati
Stefan Niculae, presedintele Agrostar, este acuzat de santaj. Sursa foto: Rnews.ro

Descinderea unor ofiteri judiciaristi, vineri, la sediul Federatiei, nu are nicio legatura cu perchezitiile care au avut loc in aceeasi zi la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si Agentia Domeniilor Statului (ADS), precizeaza, luni, Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe Agrostar.

"In cazul Federatiei Agrostar, evenimentele petrecute au vizat o problema interna a federatiei, care dateaza din luna iunie 2013, referitoare la un coleg de-al nostru din conducerea organizatiei. In speta, este vorba de secretarul general al federatiei Dorobantu Tudor. Din luna iunie 2013, acesta face obiectul unei investigatii din partea Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Actiunea ANI a pornit de la neconcordanta celor doua declaratii de interese ale domnului Dorobantu Tudor, acesta detinand si functia de consilier local. In acelasi timp, domnul Dorobantu coordoneaza si proiectele cu fonduri europene in cadrul Federatie Agrostar", se mentioneaza intr-un comunicat al Federatiei.

Agrostar precizeaza ca, din dorinta de a fi deschisi fata de opinia publica in general, dar mai ales fata de membrii de sindicat, a actionat in permanenta cu transparenta totala vizavi de deciziile si, mai ales, fata de finantarile provenite din fonduri europene.

"Inca din luna iunie am luat cunostinta de investigatia ANI si am prezentat aceasta problema in Biroul Executiv al Federatiei Agrostar. Am incercat sa il convingem pe colegul nostru sa isi rezolve problema personala rapid si transparent pentru a nu pune federatia intr-o situatie delicata, mai ales ca era si cel care raspundea direct de fondurile europene. Aceasta buna intentie a noastra nu a fost inteleasa de colegul nostru Dorobantu Tudor si, de aici, conflictul, de altfel cunoscut de membrii de sindicat, dintre domnul Dorobantu si conducerea federatiei.

Finalitatea acestui conflict este din pacate, din punctul nostru de vedere, la tribunal. Asiguram opinia publica si pe membrii nostri de sindicat ca vom ramane in continuare alaturi de ei cu cinstea si transparenta de care am dat intotdeauna dovada", se mai spune in comunicat.

Ofiterii DGA au efectuat, vineri, perchezitii la sediile Ministerului Agriculturii, Agentiei Domeniilor Statului si Federatiei Agrostar, de unde au ridicat mai multe documente.

Intrebat daca aceste verificari ale DGA au vizat si Federatia Agrostar, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a raspuns ca nu stie, dar se pare ca nu exista legatura intre cele doua operatiuni.

"Nu stiu absolut nimic, nu sunt in subordinea noastra (Federatia Agrostar - n.r.), nu pot sa va spun, dar, din ce am inteles de la colegi, sunt alte cauze, care nu sunt legate de dosarul acesta. Dar nu stiu, repet. Nu am acces la dosar si nu stiu", a subliniat Constantin.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul DNA, presedintele Agrostar, Stefan Niculae, a fost pus sub invinuire de procurorii DNA, fiind acuzat de asociere in vederea savarsirii unei infractiuni de santaj.

#perchezitie Agrostar DNA, #Dorobantu Tudor Agrostar, #santaj Stefan Niculae Agrostar, #Stefan Niculae presedinte Agrostar , #Agricultura