Agrostar acuza societatile agricole ca fac evaziune cu salariile angajatilor

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 17:49
1853 citiri
Agrostar acuza societatile agricole ca fac evaziune cu salariile angajatilor

Federatia Agrostar a solicitat cresterea salariului minim de la 700 la 900 lei, pentru ca agricultura reprezinta un sector important de lucratori, iar societatile agricole fac evaziune fiscala cu salariile acestora, a declarat vineri presedintele Agrostar, Niculae Stefan.

"Am cerut un comitet interministerial cu Ministerul Muncii, deoarece Federatia noastra solicita cresterea salariului minim de la 700 la 900 lei pentru ca reprezentam un important sector de lucratori.

Am cerut ca acest comitet interministerial sa analizeze si munca la negru din agricultura pentru ca societatile agricole, din informatii pe care noi le avem, fac evaziune fiscala cu salariile lucratorilor", a mentionat Niculae Stefan.

Federatia Agrostar a propus Ministerului Agriculturii sa se faca un carnet al legumicultorului sau al producatorului agricol.

"Producatorii agricoli pierd sume colosale din cauza evaziunii fiscale in agricultura. Vrem masuri ferme de combatere a evaziunii in agricultura care, din calculele noastre, depaseste 2 miliarde euro", a mai spus presedintele Agrostar.

Potrivit acestuia, fiecare producator, trebuie sa aiba un carnet care va fi vizat de catre primarie si de catre asociatiile reprezentative ale producatorilor din domeniu.

"Acesta va fi legitimatia lui intr-o piata sau unde va merge sa vanda marfa, cu suprafetele, cantitatile, calitate, tot ceea ce trebuie sa cunoasca un cumparator si sa cunoasca organul fiscal care vine sa controleze un producator.

Ma refer la micii producatori. Nu este o garantie ca nu se va mai face evaziune fiscala, dar trebuie in primul rand sa identificam producatorii agricoli, pentru ca in piete este foarte greu de identificat", a mai spus presedintele Agrostar.

#Stefan Nicolae Agrostar, #salariu minim agricultura Nicolae, #salariu agricultura Agrostar , #Agricultura