Agricultura Romaniei nu a folosit niciun ban european pentru perioada de criza

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 16:28
1262 citiri
Agricultura Romaniei nu a folosit niciun ban european pentru perioada de criza

Romania nu a accesat, pana in prezent, niciun ban din Fondul de interventie european pentru perioada de criza destinat sectorului agricol, in timp ce la nivelul Uniunii Europene au fost cheltuite deja peste 600 milioane euro in acest scop, a declarat presedintele CCIA, Nicolae Bacanu, citat de NewsIn.

"Sunt peste 600 de milioane euro cheltuite deja de alte tari din Uniunea Europeana din fondul destinat agriculturii in perioada de criza, insa noi nu am reusit sa accesam niciun ban", a declarat marti, la inaugurarea Expozitiei Internationale Indagra Farm, presedintele Camerei de Comert si Industrie din Arad (CCIA), Nicolae Bacanu.

Bacanu a mai spus ca pentru accesarea fondurilor europene din agricultura statul ar trebui sa sprijine mai mult fermierii si sa incurajeze gruparea acestora in forme asociative.

De asemenea, acesta a mai evidentat faptul ca agricultorii de rand intampina dificultati in accesarea fondurilor din Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR), adaugand ca aceste finantari sunt consumate in special de marile firme de profil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#agricultura, #criza, #euro, #european, #fond , #Agricultura