Agricultura romaneasca, sustinuta de Casa Regala

Marti, 31 Martie 2009, ora 09:00
1771 citiri
Agricultura romaneasca, sustinuta de Casa Regala

Casa Regala va sustine asociatiile profesionale din agricultura la Bruxelles in proiecte concrete destinate accesarii fondurilor europene, a declarat luni, principele Romaniei, Radu Duda.

"Ii vom sustine, la Bruxelles, in diferite proiecte concrete si ii vom sustine si in tara, in fiecare oras, comuna, municipiu. Noi in fiecare saptamana facem vizite, ne ducem intr-un orasel sau comuna rurala, acolo unde exista un fel de activitate de tip agricol. Poti sustine interesele acestor oameni pur si simplu direct, nu trebuie sa ajungi la centru, la Bucuresti, pentru asta", a spus principele Radu Duda.

Prezent la o intalnire cu sindicatele din agricultura, acesta a subliniat ca este important ca agricultorii sa fie sustinuti in accesarea banilor europeni si prin institutii neguvernamentale.

"Este evident ca au nevoie ca glasul lor sa fie auzit prin intermediul unor institutii si acestea nu trebuie sa fie doar cele din sectorul guvernamental pentru ca, Guvernul, ca si toate insitutiile politice din Romania, are un rol administrativ, legislativ, pe cand noi vorbim despre altceva", a adaugat principele Romaniei.

Acesta a spus ca accesarea fondurilor europene poate fi facilitata si prin pregatirea liceenilor romani pentru crearea de proiecte, masura ce ar putea fi introdusa repede in sistem.

"Casa regala nu detine o pepiniera de specialisti, dar elevii din liceele agricole sau din liceele teoretice pot invata sa faca proiecte si sa ajute. Ma gandesc la o tara precum Portugalia, unde, la cursurile de liceu, pe langa istorie, geografie si matematica, se invata si accesarea fondurilor europene. De maine ar putea fi introdusa si la noi o asemenea solutie, pentru ca aceste miliarde sa fie accesate", a precizat Radu Duda.

Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe (Agrostar), Stefan Niculae, prezent la intalnire, a declarat ca spera ca aceasta reuniune sa deschida un parteneriat intre agricultorii din Romania si Casa Regala.

Stefan Niculae a adaugat ca doreste ca, in urma intalnirii cu reprezentantii Casei Regale, sa fie gasite solutii pentru criza din agricultura si pentru accesarea fondurilor europene, precum si gasirea unui sprijin in reprezentantii acesteia pentru numirea comisarului-sef pentru agricultura.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#agricultura, #fonduri, #europene, #casa, #regala, #guvern , #Agricultura