Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Agricultura a primit subventii de 3,4 miliarde de euro pentru o productie de 10 miliarde (Tabara)

Agricultura a primit subventii de 3,4 miliarde de euro pentru o productie de 10 miliarde (Tabara)

2011 a fost primul an in care fermierii au primit asistenta financiara in timp util, adeclarat Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, care a adaugat ca fostul premier Tariceanu ar fi minimalizat deliberat problemele agriculturii pentru a nu acorda asistenta financiara. 

"Cred ca este primul an agricol, dupa foarte multi, cand resursele financiare au fost asigurate la timp, iar acest lucru s-a vazut in productie si in calitatea acesteia, care face fata cu succes atat in piata interna, cat si in cea externa", a declarat, joi, Valeriu Tabara dupa prezentarea unui bilant partial al recoltei agricole pe anul in curs, potrivit NewsIn.

Tabara a sustinut ca optimizarea eficientei acordarii ajutorului pentru fermieri va face ca agricultura sa devina o ocupatie rentabila, situatie care va determina si o crestere a preturilor la suprafetele de teren cu destinatie agricola, dupa ce multi ani piata imobiliara a avut ca principal motor terenurile pentru constructii.


"Pentru aceasta productie, din fonduri europene si de la bugetul de stat s-au cheltuit pana la aceasta data 3,4 miliarde de euro pentru o productie in camp in valoare de 10 miliarde, ceea ce nu este o avere oarecare", a spus Tabara.


In acest context, ministrul l-a acuzat pe fostul prim-ministru Calin Popescu-Tariceanu ca a refuzat deliberat sa acorde asistenta fermierilor in 2007, an agricol foarte dificil, fapt care a determinat ca si anii urmatorii, producatorii sa inregistreze pierderi consistente.


"In acest an, fermierii vor continua absolut ce au pierdut din 2007 incoace care a fost un an cu seceta in care fermierii au fost lasati singuri cu toate guvernului domnului Tariceanu.


Am fost cu dansul la Fundulea si domnul prim-ministru il ruga pe directorul general de acolo sa spuna ca nu sunt probleme prea mari cu seceta, sa fie lasate mai moale pentru ca nu se dorea sa se intervina spre ajutor intr-un an cu conditii extraordinare care se resimt pana in 2011", a sustinut Tabara. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1142 ori