Agricultorii vor picheta sediul Ministerului Agriculturii si cel al Finantelor

Duminica, 21 Martie 2010, ora 23:24
1254 citiri
Agricultorii vor picheta sediul Ministerului Agriculturii si cel al Finantelor

Un numar de 400 de agricultori, membri ai federatiei Agrostar, vor picheta marti, 23 martie, intre orele 11:00 si 13:30, sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si al Ministerului Finantelor Publice.

Ce vor agricultorii:

- plata subventiilor restante pe anul 2009,

- reducerea cu 50% a pretului motorinei pentru agricultura, la pompa,

- reducerea TVA pentru produsele agricole la 5%,

- obtinerea unei derogari de la Comisia Europeana pentru mentinerea ajutorelor de stat si in 2010, (motorina, irigatii, calitatea laptelui, pasare, ovine, bovine, caprine etc),

- notificarea de urgenta a ajutorului de minimis de pana la 15.000 de euro, pentru sustinerea sectorului legume-fructe, conform recomandarilor Comisiei Europene pentru anul 2010.

"Am stabilit calendarul protestelor si daca problemele noastre nu isi vor gasi rezolvarea, la inceputul lunii mai vom organiza un miting in Capitala la care vor participa circa 8.000 de membri ai Agrostar si vom aduce si utilaje si animale.

Pana acum ministerul nu a dat nicio dovada ca ar avea o strategie coerenta care sa scoata agricultura din criza.

Importurile cresc, evaziunea fiscala creste, agricultorii romani dau faliment si nu se face nimic. Numeroasele demersuri pe care le-am facut pana acum la Ministerul Agriculturii au ramas fara raspuns", a declarat presedintele federatiei, Niculae Stefan.

Federatia Agrostar a fost infiintata in 1990 si numara peste 38.000 de membri, avand in componenta sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura campului, avicultura, viticultura, horticultura, sindicate ale producatorilor si fermierilor).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#agricultura, #finante, #ministru, #agricultori , #Agricultura