Protestul agricultorilor s-a incheiat: Nu au obtinut nicio promisiune din partea Guvernului

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 14:19
1545 citiri
Protestul agricultorilor s-a incheiat: Nu au obtinut nicio promisiune din partea Guvernului

Membrii Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR) si ai Asociatiei Holstein.RO au incheiat mitingul din Piata Victoriei, fara a obtine, din partea Guvernului, vreo promisiune pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta.

"Suntem foarte nemultumiti ca protestul pe care l-am organizat s-a incheiat fara niciun rezultat si ca domnul prim-ministru Victor Ponta nu si-a facut timp sa se deplaseze pana in piata, pentru a sta de vorba cu noi si nici nu a desemnat o delegatie care sa faca acest lucru.

Pentru ca situatia din agricultura este foarte grava, in perioada urmatoare ne vom reorganiza, iar viitoarele actiuni de protest vor avea loc cel mai probabil in tara, eventual si cu blocarea unor obiective importante", a afirmat Laurentiu Baciu, presedintele LAPAR, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, si comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, "este foarte dezamagit de politica agrara a Romaniei".

Aproximativ o mie de producatori agricoli au pichetat, miercuri, sediul Guvernului. Ei reclama faptul ca agricultura este abandonata si cer demiterea ministrului de resort, Daniel Constantin.

Organizatorii protestului au solicitat inca de la inceperea actiunii o intalnire cu premierul Victor Ponta pentru a-i prezenta revendicarile.

Protestatarii au venit din mai multe judete ale tarii precum Teleorman, Brasov, Bacau, Botosani, Ialomita, Covasna, Constanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste agricultura, #agricultura Romania proteste, #proteste agricultori 2012 , #Agricultura