Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Taxarea inversa, prelungita pana la 31 mai 2014

Taxarea inversa, prelungita pana la 31 mai 2014


Taxarea inversa la cereala, care ar fi trebuit sa expire la 31 mai, a fost prelungita cu inca un an, potrivit unei legi publicate miercuri. Astfel, agentii economici mai pot beneficia pana in 31 mai 2014 de taxare inversa pentru livrarea in interiorul tarii a unor bunuri din sectorul cerealelor si plantelor tehnice.

Taxarea inversa la cereale a fost introdusa in 2011 cu acordul Comisie Europene si putea fi aplicata de Romania numai timp de doi ani. Masura ar fi urmat sa expire in 31 mai 2013. Desi autoritatile romane au solicitat in martie Comisiei Europene sa prelungeasca masura de taxare inversa la cereale, oficialii de la Bruxelles au respins, la inceputul lunii aprilie, cererea Romaniei.

Cu toate acestea, parlamentarii romani au decis, Legea nr. 168/2013, ca masurile de simplificare pentru cereale sa se mai aplice inca un an. Actul normativ, publicat in Monitorul Oficial nr. 310 din 29 mai 2013, aproba OG nr. 8/2013, ordonanta care a modificat Codul fiscal in luna ianuarie.

Taxarea inversa la cereale si plante tehnice se aplica in Romania de la 1 iunie 2011, fiind introdusa in legislatia nationala prin OUG nr. 49/2011, care stabileste precis si categoriile de cereale si plante care pot beneficia de acest sistem, si anume: grau, secara, orz, porumb, soia, rapita, floarea-soarelui si sfecla de zahar.

Prin aplicarea taxarii inverse, furnizorul nu mai factureaza cu TVA catre clientul sau, iar clientul inscrie taxa aferenta achizitiei in decontul de TVA ca taxa colectata si taxa deductibila, fara a mai solicita rambursari de TVA.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1726 ori