Romania are un cuvant de spus privind politica agricola a UE

Joi, 16 Februarie 2012, ora 10:50
1526 citiri
Romania are un cuvant de spus privind politica agricola a UE

Romania va trebui sa fie in perioada urmatoare mai activa in ceea ce priveste dezbaterile pe marginea Politicii Agricole Comune, a declarat comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos.

"Politica Agricola Comuna este construita, dar Romania va trebui sa fie mai activa in perioada urmatoare in dezbaterile ce vor avea loc", a spus Ciolos, la finalul intalnirii cu ministrul Agriculturii, Stelian Fuia.

In cadrul discutiilor a fost abordata si tema absorbtiei fondurilor europene, din perspectiva Romaniei, oficialul european subliniind ca "aceasta trebuie sa fie urmarita atat cantitativ, pentru a se evita riscul dezangajarii fondurilor, desi in prezent, tinand seama de ritmul de anul trecut, nu exista asemenea pericol, dar si din cel al impactului asupra zonelor rurale".

Cel de-al treilea subiect discutat, care "nu tine direct" de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a fost cel a aducerii Internetului de banda larga in zonele rurale.

"Aici sunt 100 milioane euro din fonduri europene, in special din fonduri structurale, dar sunt si fonduri de dezvoltare rurala", a spus Ciolos, precizand ca aceasta problema o va discuta si cu ministrul Comunicatiilor, Razvan Mustea.

Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, este prezent in Romania in perioada 16 - 17 februarie 2012, pe agenda vizitei fiind programate intalniri cu premierul Mihai Razvan Ungureanu, cu ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Stelian Fuia, si cu ministrul Comunicatiilor, Razvan Mustea.

De asemenea, Dacian Ciolos se va intalni cu membrii Comisiei Prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii si cu presedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare, Radu Roatis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ciolos agricultura Romania, #ciolos politica agricola, #Ciolos absorbtie fonduri europene agricultura , #Agricultura UE