PDL: Discutia despre mariri de pensii si salarii, abia dupa aprilie

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 14:47
1390 citiri
PDL: Discutia despre mariri de pensii si salarii, abia dupa aprilie

Marirea salariilor si pensiilor in 2012 se va realiza doar daca sunt reunite conditiile economice, a declarat Sever Voinescu, purtator de cuvant al PDL.

"In momentul in care economia va permite cresterea economica si pastrarea indicatorilor esentiali pentru stabilitate, adica deficit, inflatie in principal, suntem foarte preocupati, dorim sa marim in anul care vine veniturile populatiei. Lucrul acesta nu se poate face si nu se poate discuta sustenabil decat dupa luna aprilie. Trebuie sa vedem cum decurge primul trimestru si abia apoi vom putea discuta aceasta crestere", a spus el.

"Interesul general este de a crea o baza mai mare de venituri pentru populatie, dar asta nu se poate face prin vointa politica a Guvernului, ci numai in functie de realitatile economice. Trebuie sa fim ponderati in promisiuni si prudenti in discursurile politice in acest an pentru ca economia are regulile ei si regulile ei nu asculta de interesele si de agenda ciclica a politicienilor aflati in goana de voturi", a precizat Voinescu.

Marirea salariilor si pensiilor fara o baza sustenabila ar fi o "greseala" a Guvernului,iar populatia ar castiga mai mult prin mentinerea unor preturi scazute la produsele agroalimentare, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

"Unele ramuri economice, daca primesc bani, inseamna mai mult decat a da niste salarii care pot intra foarte usor in inflatie si sa se piarda. Dar preturi stabile si produse agroalimentare puse la dispozitie la nivel accesibil, fac mult mai mult, inclusiv pe plan economic, decat orice marire pe care o faci sub o anumita presiune si mai ales negandita.

Deci, din punctul meu de vedere, pe mine ma intereseaza sa am sursele financiare pentru produsele agricole, nu ma pronunt despre celelalte pentru ca sunt dependente de ceea ce inseamna evolutia economiei", a spus ministrul.

Intrebat ce parere are despre faptul ca FMI a recomandat Romaniei, inca din luna decembrie a anului 2011, sa mareasca salariile si pensiile in 2012, Tabara a spus ca acest lucru ar fi o "greseala".

"Ar fi o greseala sa iei masuri doar pentru ca cineva a recomandat, fara sa ai o baza de sustenabilitate corecta. Eu stiu ca FMI a recomandat Romaniei sa isi poata echilibra indicatorii macroeconomici, sa determine o economie stabila, care sa faca fata, in orice moment, crizei economice care iata, se prelungeste si cred ca aceasta ar trebui sa fie grija unui Guvern responsabil si sunt convins ca se va merge pe linia responsabilitatii pentru durabilitatea economica", a spus ministrul Agriculturii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#marire salarii pensii, #economie Romania 2012, #salarii Romania 2012, #cresteri salariale Romania , #Agricultura UE