Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisia cere statelor UE sa returneze subventii agricole de 180 de milioane de euro

Comisia cere statelor UE sa returneze subventii agricole de 180 de milioane de euro


Comisia Europeana a cerut marti unui numar de 15 state membre, inclusiv Germania, Marea Britanie si Polonia, sa ramburseze fonduri destinate agricultorilor in valoare de peste 180 milioane de euro din cauza ca banii nu au fost cheltuiti in conformitate cu procedurile comunitare, informeaza un comunicat de presa.

Executivul comunitar a identificat 15 tari (Belgia, Danemarca, Germania, Irlanda, Grecia, Spania, Franta, Italia, Letonia, Luxemburg, Marea Britanie, Polonia, Slovenia, Finlanda si Ungaria) care au incalcat prevederile de control cu privire la ajutoarele destinate fermierilor.

Din cele 15 state identificate, Marea Britanie va trebui sa ramburseze aproximativ 40,4 milioane de euro pentru incalcarea prevederilor la sistemul de identificare a parcelelor agricole si alte 18,6 milioane de euro pentru deficiente in alocarea ajutoarelor. Polonia trebuie sa ramburseze 39,2 milioane de euro iar Danemarca 11,5 milioane de euro.

Statele membre UE sunt responsabile pentru distribuirea banilor si controlul cheltuielilor in cadrul Politicii Agricole Comune iar Comisia trebuie sa se asigure ca statele membre au utilizat in mod corect fondurile. PAC este responsabila pentru aproximativ o treime din cheltuielile blocului comunitar.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1799 ori