Ciolos: Trebuie sa decidem impreuna ce agricultura vrem

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 11:06
1536 citiri
Ciolos: Trebuie sa decidem impreuna ce agricultura vrem

Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, va inaugura vineri, in localitatea Bra, la "Centro polifunzionale Giovanni Arpino", anul universitar 2011/2012 al Universitatii de Studii privind Stiintele Gastronomice.

Ziarul italian La Stampa publica discursul lui Ciolos cu prilejul ceremoniei oficiale.

"La nivel colectiv avem posibilitatea, in Europa, de a dispune de un instrument formidabil reprezentat de politica agricola comuna, de care ma ocup in calitate de comisar european pentru agricultura si dezvoltare rurala", afirma Ciolos.

"Acest instrument permite sa se coreleze asteptarile cetatenilor in termeni de cantitate si durata, pe de o parte, si realitatea muncii de zi cu zi a agricultorilor pe camp, pe de alta parte".

"Cu toate acestea, pentru a fi eficienta, politica agricola comunitara trebuie sa fie sustinuta de initiative ale cetatenilor si de alegerile din viata de zi cu zi ale fiecarui consumator", a adaugat Ciolos.

"Ar trebui amintit faptul ca, de data aceasta la scara individuala, dialogul dintre consumatori si agricultori este reprezentat de alegerea facuta de fiecare dintre noi, zi de zi".

"Trebuie sa decidem, impreuna cu agricultorii nostri, tipul de agricultura pe care il avem, tipul de agricultura pe care il vrem", indeamna Ciolos.

"As adauga ca in aceasta perioada de criza economica si financiara putem conta pe agricultura si sectorul agroalimentar. Sunt forte asupra carora putem insista, incercand sa realizam cresterea economica si locurile de munca ale viitorului. Este important sa se continue sa se investeasca si sa se atraga tinerii in acest sector, asa cum facem datorita politicii agricole comunitare si dorim sa continuam si dupa 2013.

"Este important nu numai pentru piata europeana, ci de asemenea, la nivel mondial. Inarmati cu produse de calitate excelenta, renumite in intreaga lume, putem, datorita agriculturii noastre, sa cream si sa conservam valoarea adaugata a teritoriilor noastre", incheie Ciolos.

#ciolos politica agricola, #UE agricultura Ciolos, #masuri agricultura UE Ciolos , #Agricultura UE