Ciolos: Noul regulament european privind semintele nu va afecta micii producatori

Luni, 03 Iunie 2013, ora 15:49
1265 citiri
Ciolos: Noul regulament european privind semintele nu va afecta micii producatori

Micii producatori isi pot inregistra semintele intr-un registru separat, fara nicio cheltuiala, si pot schimba seminte intre ei si dupa introducerea unui regulament al CE privind reglementarea comercializarii semintelor, ce a fost modificat si al carui proiect initial prevedea o serie de restrictii.

"Am solicitat introducerea in regulament la o serie de aspecte care sa recunoasca separat partea de productie si de comercializare de seminte care este realizata de micii producatori. Toate soiurile care se gasesc deja pe piata pot fi inregistrate intr-un registru separat, fara nicio cheltuiala pentru micii producatori", a declarat luni, intr-o conferinta, comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos.

El a afirmat ca si in urma introducerii regulamentului micii producatori pot continua sa schimbe seminte intre ei, fara nicio restrictie, si pot inregistra in continuare soiuri noi, fara nicio cheltuiala in plus.

"Proiectul de regulament va merge la Consiliul si la Parlamentul European", a spus comisarul european.

Proiectul de regulament va reglementa comercializarea semintelor, urmand ca cerintele in acest sens sa fie inasprite. Fermierii romani se temeau ca masurile sa nu afecteze activitatea micilor producatori.

#Ciolos declaratii seminte, #Ciolos regulamente europene, #Ciolos seminte UE , #Agricultura UE