Agricultorii ecologici solicita o subventie specifica sectorului

Joi, 25 Martie 2010, ora 13:06
969 citiri
Agricultorii ecologici solicita o subventie specifica sectorului

Agricultorii ecologici romani solicita introducerea unei subventi specifice, fara de care sectorul nu poate deveni unul rentabil, in contextul in care acest sprijin se acorda in toate statele Uniunii Europene, a declarat presedintele BIO Romania, Marian Cioceanu, citat de NewsIn.

"Romania este singura tara membra a UE care nu primeste o subventie pe suprafata pentru agricultura ecologica, distincta de cea din agricultura conventionala.

Fara acest sprijin, dedicat special sectorului, nu putem deveni competitivi", a spus Marian Cioceanu.

Potrivit acestuia, sectorul agriculturii ecologice se confrunta cu o serie de probleme, printre care subfinantarea, invazia produselor de import, care sunt mai scumpe chiar si decat cele comercializate in Germania, precum si dezvoltarea slaba a sectorului din punct de vedere al procesarii.

"Germania este o piata pe care putem exporta.

Aici se consuma anual produse ecologice in valoare de 5,5 miliarde euro, iar la nivel national se produc de doar 1,5 miliarde euro, insa noi avem o procesare scazuta", a adaugat Cioceanu.

El a mentionat ca agricultura ecologica are nevoie si de o atentie speciala din partea statului, care ar trebui sa acorde bonificatii produselor ecologice in cazul licitatiilor publice. 

#agricultori, # ecologici, # subventia , #Agricultura ecologica