Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grupul francez de servicii financiare Fimalac vrea sa cumpere cotidianul "Les Echos"

Grupul francez de servicii financiare Fimalac vrea sa cumpere cotidianul "Les Echos"
Grupul francez de servicii financiare Fimalac a anuntat joi ca a depus o oferta de cumparare, in valoare de 245 de milioane de euro, pentru cotidianul "Les Echos". De aceasta achizitie s-a aratat interesata si compania de produse de lux Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH), informeaza AFP.

Oferta grupului Fimalac este cu 5 milioane de euro mai mare decat oferta LVMH. Reprezentantii Fimalac au declarat ca singura conditie pentru incheierea tranzactiei este aprobarea ei de catre majoritatea jurnalistilor cotidianului "Les Echos". Reprezentantii grupului au mai spus ca vor garanta independenta editoriala a publicatiei, iar directorul redactiei va fi numit la propunerea Fimalac cu aprobarea a cel putin 55% dintre jurnalisti.

Jurnalistii de la "Les Echos" au organizat trei greve in ultimele saptamani, de cand s-a aflat vestea posibilei vanzari a cotidianului catre grupul LVMH, care detine si publicatia rivala, "La Tribune". Ei au spus ca vanzarea catre aceasta companie poate duce la schimbarea liniei editoriale a ziarului.

Fimalac este un grup international de servicii financiare care desfasoara activitati prin compania Fitch Ratings, specializata in rating financiar, si Algorithmics, societate specializata in managementul riscurilor financiare.

Cotidianul "Les Echos" este editat de compania Les Echos, detinuta de grupul britanic Pearson, care mai este proprietarul, printre altele, si al "Financial Times" si a 50% din "The Economist". Compania Les Echos mai detine un site de internet, revista "Enjeux" si mai multe servicii de informatii. Cotidianul are un tiraj zilnic de 119.000 de exemplare.

In 2006, compania, care numara 500 de angajati, a avut o cifra de afaceri de 126 de milioane de euro si un profit de 10 milioane de euro, "Les Echos" fiind unul dintre putinele cotidiene franceze care aduc profit.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 695 ori