Louis Vuitton l-a numit pe Nicolas Ghesquiere pentru a coordona colectiile pentru femei

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 09:54
1189 citiri
Louis Vuitton l-a numit pe Nicolas Ghesquiere pentru a coordona colectiile pentru femei

Louis Vuitton, cea mai rentabila marca a grupului LVMH, numarul unu mondial in industria luxului, a anuntat luni recrutarea francezului Nicolas Ghesquiere, dupa plecarea emblematicului sau director artistic, americanul Marc Jacobs.

Stilistul Nicolas Ghesquiere (42 de ani) a fost numit in fruntea "colectiilor feminine", a precizat Louis Vuitton intr-un comunicat. El se va ocupa de "tot ce inseamna prezentari de moda, pre-colectiile pentru femei, cu pret-a-porter, incaltaminte si chiar accesorii", a declarat pentru AFP casa Vuitton, cunoscuta in intreaga lume pentru gentile si materialele sale cu celebrele initiale LV.

Directia artistica a marcii, asigurata la inceput doar de Marc Jacobs, este acum impartita in trei. Kim Jones este din 2011 director pentru colectiile barbatesti, in timp ce Darren Spaziani este de la 1 octombrie director al liniei permanente de marochinarie.

Marc Jacobs (50 de ani) a parasit la inceputul lui octombrie casa Vuitton, dupa 16 ani in care s-a straduit sa reinventeze producatorul de genti francez, reusind in cele din urma sa-l transforme in cea mai rentabila marca a LVMH. Numai marca Vuitton are in prezent o cifra de afaceri de 7,5 miliarde de euro, mai mult decat dublul marcii de lux italiene Gucci (3,6 miliarde de euro in 2012), proprietatea concurentului Kering (ex-PPR).

#Louis Vuitton Nicolas Ghesquiere, #management LVMH, #colectii femei Louis Vuitton , #Management